Octavio Salazar presentà el seu darrer llibre, "#Wetoo", a la llibreria Lluna el passat divendres 10 de maig. Aquesta és una entrevista coral realitzada per Pere Fullana i Justo Fernández, on tracten el binomi masculinitat-feminitat, els privilegis i les pors. És una aportació que esdevé fruit de la conversa, de la lectura i el seguiment a les seves obres.

Investigacions

video

Els boscos submarins de posidònia, sota amenaça

La planta marina més important de la Mediterrània es troba amenaçada per la contaminació, l’increment de la temperatura de l’aigua i l’impacte de les...

Onze persones moriren en accidents laborals a les Illes Balears durant el 2017

La nostra comunitat autònoma presenta l’índex d’accidents laborals més elevat de tot l’estat, gran part dels quals tenen lloc en el sector de la construcció.

Almanco 278 persones arribaren a les Illes en pastera durant el 2017

L'arribada d'embarcacions amb persones migrants a les nostres Illes augmentà considerablement el 2017. Com a mínim, 278 persones, entre les quals desenes de menors, varen ser interceptades i portades a Centres d'Internament de Persones Estrangeres a la península. Amb la següent investigació, repassam els casos detectats a l'arxipèlag durant el 2017.

Història

Palma, escenari del feminisme internacional: El Congrés Nacional Femení de 1883

El 1883 s’intentà organitzar un congrés femení de caire nacional i internacional a Mallorca on es pretenia reivindicar la igualtat entre homes i dones. Una de les prioritats de la lluita era la reivindicació de l’accés a l’educació i l’allunyament de la dona dels confessionaris.

Aturats i lluita antifranquista. El tancament a l’església de Sant Miquel...

El gener de 1976 els obrers aturats varen fer un tancament a l’església de Sant Miquel per demanar, a més de feina, una sèrie de mesures de caràcter social i polític. Va ser un pilar més de la lluita antifranquista per enderrocar un règim que estava trontollant. El primer gran pols públic a la dictadura.

Mori la Inquisició! L’execució a Montjuïc de l’anarquista mallorquí Josep Bernat...

A finals del segle XIX, la presència pública de l'anarquisme feia tremolar bona part de les estructures de l'Espanya més tradicional. La configuració d'una alternativa llibertària a l'estat burgès prest va quedar enfosquida per diverses onades terroristes. Els atemptats de la Gran Via i del Liceu va propiciar una forta repressió i l'execució el 1894 de diversos anarquistes, entre ells, el mallorquí Josep Bernat. Aquesta és la seva història.

Entrevistes en profunditat

Mirades

De Ramallah a Tel Aviv, Via Jerusalem

Sensacions i experiències d’un viatge a terres palestines, moments abans de les declaracions de Trump de reconèixer Jerusalem com a capital d’Israel.

Perflils

Aina Moll, l’amor cap a la llengua

Aina Moll era professora, i això es va notar en el seu paper en la llengua catalana. Perquè volia no només fomentar l’ús de la llengua sinó també la seva estima, l’afecte a un tret cultural propi (de naixement o d’acollida) i l’apreciació de la cultura catalana, reprimida i asfixiada durant quaranta anys

Antoni Artigues, l’ésser quàntic

Breu semblança humana i intel·lectual del professor, activista cultural i martell de mossons i poderosos Antoni Artigues, mort el passat 6 de març. Per Pere Perelló.

Especials