Funcionament

Les col·laboradores, figura indispensable

Teixir una xarxa sòlida de col·laboradores és un dels nostres principals objectius. Dins aquesta xarxa s’han anat formant diverses figures que es complementen entre elles.

-Les redactores, escriuen regularment els continguts reposats sobre temes diversos que es decideixen en una assemblea mensual.

-Les col·laboradores gràfiques -Il·lustradores i persones del món de la fotografia i  audiovisuals- posen color, forma i rostre a les nostres històries. Apostam pel talent de les artistes mallorquines i ja hem començat a treballar i fer pinya amb les més properes al mitjà.

-Tenim la sort de disposar d’un grup de col·laboradores expertes en diferents camps del coneixement que en moments puntuals ens aporten continguts o bé ens ajuden a millorar la qualitat i la veracitat dels que elaboren les redactores.

-Cinc columnistes opinen cada dimarts sobre diversos temes, amb total llibertat d’elecció d’aquests. El grup de columnistes, no estarà mail format per un nombre major d’homes respecte al de dones. A més, s’intentarà formar un grup el més divers possible.

-Les funcions tècniques, gestió de la web, edició dels continguts, administració de xarxes socials i feines internes del mitjà estan en mans del grup de coordinació.

Totes aquestes figures conformen aquesta gran xarxa de col·laboradores que pretenem anar fent més i més gran al llarg del temps.

Continguts

L’assemblea de redacció és l’òrgan que regeix i decideix els continguts que no siguin d’actualitat. Les assemblees es realitzen amb un mes vista i serveixen per fixar els temes concrets sobre els quals vulguem fer incidència, sobretot en les seccions d’en profunditat i cultura. Estam obertes a què se’ns proposin temes o a què es creïn grups de treball per a fer realitat temes concrets.

Les decisions de continguts d’aquestes assemblees no es faran públiques. Únicament les persones que participin activament del projecte, sigui en la mesura que sigui, seran receptores d’aquesta informació.

L’eina ‘Participa

Una de les bases de contrainfo.cat era la Publicació Oberta, que a Aguait agafa una dimensió similar però abandona la condició de pilar fonamental.

Serveix per: fer-nos arribar informació o filtracions (com una bústia) perquè nosaltres ho gestionem i elaborem continguts al respecte; o per enviar-nos articles i esdeveniments. Els articles o esdeveniments es publicaran, com ja fèiem a contrainfo.cat sempre que compleixin els criteris de publicació. Els continguts publicats com a ‘Participa’ aniran marcats sempre com a tals i es deixarà clar que no és un material creat pel mateix mitjà. Queda reservada a l’assemblea de redacció la decisió de publicar articles que no segueixin els criteris de publicació.