37 iniciatives participaran de la III Fira del Mercat social

Divendres 13 d'octubre comença la III Fira del Mercat Social que es celebrarà als jardins de la Misericòrdia de Ciutat.

Divendres 13 d’octubre, comença la tercera edició de la fira del Mercat social, en la que participaran 37 iniciatives de l’economia social i solidària de les Illes Balears. Aquesta tercera edició es celebrarà als jardins de la Misericòrdia, un espai més accessible i visible que el pati, on s’han celebrat les dues darreres edicions. La fira estarà activa des de l’horabaixa del divendres 13, de 16h a 20h al dissabte 14, de 10h a 20h.

Programa i activitats

A més de les paradetes de les diferents iniciatives per conèixer els seus projectes i productes, es realitzaran un gruix d’activitats paral·leles; conferències, tallers, exposicions, presentacions i un tast de productes.

Els dos dies es duran a terme  presentacions breus ens acostaran a les propostes, d’ADIBS, Varietats locals, Kanostra habitatge cooperatiu, GEA, Treball solidari i l’Associació Naturalment. Sempre als jardins de la Misericòrdia.

Hi haurà dues conferències organitzades pel GIT de Fiare Banca Etica – Illes Balears i per les Fundacions Darder – Mascaró. A la primera, el divendres a les 19h, podrem escoltar a Cristina de la Cruz, actual presidenta del Comité d’Ètica de Banca Popolare Etica parlant sobre Banca ètica i ciutadania.

També durant el dissabte es realitzaran tres tallers: dos organitzats per la Fundació Deixalles, centrats en donar nou ús a llibres i roba i un organitzat per Bauma S. Coop. que es planteja com una introducció a la facilitació de grups.

Tot això és sols un petit tast del programa, podeu consultar-lo complet en la imatge superior.

Iniciatives participants

De les 37 iniciatives que participen d’aquesta edició, hi trobarem com a les edicions anteriors projectes com S’Altra Senalla, Nono, Som Energia, Caixa Colonya, entre molts altres.

Enguany, com a novetat i trobarem tres iniciatives eivissenques: GEA (Grup d’educació alternativa), la Cooperativa integral d’Eivissa i AXLA Cooperativa. GEA estarà present a la fira amb una paradeta i fent una presentació. La participació en la fira per part d’entitats de les altres illes no és senzilla i per això l’organització assegura que aquesta edició suposa una fita important amb il·lusió de consolidació.

S’han animat a participar de la fira associacions com: ADIBS Feminista, que treballen per uns plantejaments de salut més integrals i respectuosos envers les dones; l’Associació de monitors d’escacs de les Illes Balears, que promou els escacs com un esport per a tota la vida; o Kanostra habitatge cooperatiu, associació nascuda per afavorir la creació d’una cooperativa d’habitatge per a majors.

Aguait a la Fira del Mercat social

Enguany ens estrenam a la Fira del Mercat social complint un dels nostres principis i objectius; potenciar i visibilitzar alternatives al model capitalista. El primer dia de la fira, farem una breu presentació del mitjà a les 18:30 h i després podreu conversar una estona amb nosaltres. Ens ha estat impossible poder tenir una paradeta durant tota la fira, però intentarem ser-hi el màxim possible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here