Columna

De (no) viatjar tota sola

Mai no m'he considerat una persona valenta. I, si us dic la veritat, ara molt manco, després de llegir la definició del diccionari (el...

Seguir els mateixos errors

#Columna | Irene Jaume: "L'estratègia repressiva de l'estat espanyol no té aturador i el llenguatge i les ganes d'exterminar tot allò que escapi de la seva lògica no ha canviat gaire des de fa 300 anys. I ara amenacen Catalunya, però aniran a per tothom qui gosi cometre el que ells consideren un error: intentar qüestionar i superar el règim del 78 i construir una República on hi càpiga tothom. "

Opinió

De (no) viatjar tota sola

Mai no m'he considerat una persona valenta. I, si us dic la veritat, ara molt manco, després de llegir la definició del diccionari (el...

Eleccions a Mèxic. Una oportunitat de recompondre el teixit social i...

El partit polític més orientat a l'esquerra és qui va guanyar les eleccions a Mèxic, baix tot un ambient polític freqüentat per la violència. Amb aquest nou govern que es farà realitat al desembre es veu una possibilitat de que disminueixi la persecució que han sofert els moviments reivindicatius al país.

Sentiments creuats a l’Orgull de Palma

Sobre què se'ns ofereix en aquesta data, sobre la manca de cures, sobre el que falta, sobre el que sobra.

Cultura nostra

Parl de cultura, del poc que ha succeït institucionalment i del molt que passa al carrer. Casa Planas fa dos anys, ara Sa Presó.

De la llibertat d’expressió al discurs de l’odi

"Regular les opinions ha de servir no per protegir aquells que es troben en el poder i que ja estan protegits, sinó per defensar les minories, les comunitats vulnerables i les persones que es rebel·len a través de l’art."

De (no) saber estimar

Davant l'odi, rancor i individualisme salvatges, on és, l'amor? Per ventura ens hem centrat massa en l'esfera sexual de les relacions i no tant en l'emocional i amorosa, però des d'on ho podem fer? Algunes teòriques feministes en donen les claus.

El món de les emocions, mites i perspectiva de gènere

Com expressam les emocions? Com percebem les dels altres? Hi ha diferències entre gèneres?

Sobre la defensa i reapropiació del territori a Mallorca

Les agressions al territori a l'illa són múltiples i constants. Des de l'impuls de grans infraestructures de transport, com ara el segon cinturó de...

No els hi posem fàcil

En Valtònyc ha aconseguit esquivar als seus perseguidors. Fent-ho ha escollit el camí difícil, però també és el mateix que li posa difícils les coses a l'estat. Ens toca ara a totes estar a l'alçada.

Preparem-nos

Valoració sobre el que ha estat un any més a les escoles i sobre el paper que poden jugar les docents en la lluita.