En un viatge a Colòmbia atur a Pondores, entrevistam a Virginia, nom de guerra que es posà per seguretat quan entrà a les FARC. Ens explica la desil·lusió que hi ha instal·lada entre els guerrillers ara que veuen que ells han complit el que acordaren però el govern segueix incomplent la seva part i com és la reincorporació a la societat

Investigacions

video

Els boscos submarins de posidònia, sota amenaça

La planta marina més important de la Mediterrània es troba amenaçada per la contaminació, l’increment de la temperatura de l’aigua i l’impacte de les...

Onze persones moriren en accidents laborals a les Illes Balears durant el 2017

La nostra comunitat autònoma presenta l’índex d’accidents laborals més elevat de tot l’estat, gran part dels quals tenen lloc en el sector de la construcció.

Almanco 278 persones arribaren a les Illes en pastera durant el 2017

L'arribada d'embarcacions amb persones migrants a les nostres Illes augmentà considerablement el 2017. Com a mínim, 278 persones, entre les quals desenes de menors, varen ser interceptades i portades a Centres d'Internament de Persones Estrangeres a la península. Amb la següent investigació, repassam els casos detectats a l'arxipèlag durant el 2017.

Història

150 anys de la Revolució de Setembre a Mallorca: Les classes...

El setembre de 2018 se celebrà el 150è aniversari de la Revolució de Setembre de 1868, també coneguda popularment com la Gloriosa. Com es visqueren aquests fets a l'illa de Mallorca? Quins canvis polítics es produïren? Fou un període en el qual les classes populars tingueren un fort protagonisme i feren seves les premisses de la revolució i sovint donaren suport a un corrent polític que també entrava en escena, el republicanisme federal. Ho explica Catalina Martorell en la col·laboració mensual amb el grup dels oblidats.

El conflicte a l’hotel Bellver i el primer moviment obrer antifranquista

El conflicte a l’hotel Bellver, al 1973, va marcar una fita dins la història del moviment obrer antifranquista, ja que va ser el primer conflicte de certa entitat després de la desfeta dels anys 40.

Aurora Picornell i Ses Roges des Molinar: teixint la memòria de...

La invisibilitzada lluita de les activistes socials mallorquines: Aurora Picornell i les Roges del Molinar.

Entrevistes en profunditat

Mirades

De Ramallah a Tel Aviv, Via Jerusalem

Sensacions i experiències d’un viatge a terres palestines, moments abans de les declaracions de Trump de reconèixer Jerusalem com a capital d’Israel.

Perflils

Antoni Artigues, l’ésser quàntic

Breu semblança humana i intel·lectual del professor, activista cultural i martell de mossons i poderosos Antoni Artigues, mort el passat 6 de març. Per Pere Perelló.

Especials