Dret a la geniada

Qui va dir que fos fàcil? Hi ha coses que no s’ensenyen, però ens haurien pogut avisar i així preparar-nos amb temps.

I no és fàcil, encara que hi posi tot l’amor possible. No m’és fàcil, a vegades, guardar les formes. No m’és fàcil guardar-m’ho i callar-m’ho tot. No m’és fàcil trobar el moment. Ni fer bona cara ni quan menj un pèsol.

Sóc com una muntanya russa. Sóc com un interrail, m’adorm a un lloc i m’aixec a un altre, però amb la diferència que quan viatges saps on te despertaràs. Sóc cíclica, però ni amb això me pos d’acord.

Me pos molt nerviosa quan no m’entenc, me desesper i no sé on ficar-me; aquí és quan necessit les cotorres de les meves amigues. Quedar i que xerrin entre elles, i jo anar posant l’orella fins que m’interpel·li un tema que me desperti del meu mal humor. I riure amb elles i cagar-me amb mi i amb tot, i que elles se’n fotin, de jo. Perquè, al cap i a la fi, aquesta vegada no es tracta de res greu. Perquè quan es tracta d’alguna cosa greu només vull silenci i calor. Una abraçada d’aquestes que te sostenen tota tu, que te pots desfer, que tanmateix no cauràs. D’aquestes que te tornen als 3 anys, quan ta mare o ton pare espantaven tots els monstres. I en el fons te convencen que no estàs sola.

Qui va dir que fos fàcil fer-se gran? Haver de comportar-te i gestionar les teves mogudes de manera pacífica, assertiva, saber-te explicar, ser comprensible i comprensiva… Jo ho he intentat molt, de veres, però no me surt!

A mi me surt més l’adolescent que se sent més còmoda pegant portades i fumant a llocs prohibits. La que crida i plora alhora. La que es caga amb tot i fa geniades.

Però de veres que ho intent, molt, ser assertiva, calmada, mesurar les meves paraules, no escopir gaire ni cridar-te. Però perdona’m si, a vegades, no me surt. Encara me queden uns anys per anar aprenent-ho.

Seguesc sent la mateixa nina que, després de la tempesta de ràbia i plors, es queda adormida esgotada. I l’únic que necessit és que m’acariciïs els cabells.


Aquesta entrada pertany a un projecte paral·lel a Aguait, però inclòs al nostre web. Pots trobar totes les entrades d’aquest espai fent clic sobre la imatge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here