Verónica, la treballadora d'Iveco que es va suïcidar perquè es va viralitzar entre els companys de la seva empresa un vídeo íntim seu, va morir perquè es van coordinar tres perfils d'homes. Traducció d'article de Lionel S. Delgado publicat originalment a El Salto.
On trobar els referents masculins enfront de la paternitat? Com trencar amb les models tradicionals? Són algunes de les preguntes que es fa i ens planteja l’article de Roger Gras, cercant si més no, superar els esquemes rígids i d’autoritarisme, també els esculls que ens fan topar amb el respecte a la vivència íntegra de la maternitat.
En primer lloc, què suposa socialment i individual definir-se avui en dia com un home gai? Què ha suposat en el passat? Els homes gais no arriben a majors, o essent majors ja no s’identifiquen com a tal? En segon lloc, què suposa fer-se major per a qualsevol? Què suposa per un home gai? És diferent aquest procés en el seu cas? En tercer lloc, algú continua creient que els homes gais són sempre joves? Són visibles els homes gais grans en l’actualitat? Si no ho són, per quina raó? I, per últim, la comunitat LGBT està responent adequadament a les necessitats i reptes d’aquest col·lectiu? Estan essent ells mateixos capaços de fer-ho?
La desconstrucció s'ha tornat una de les paraules més utilitzades a l'argot del feminisme. “Desconstruir la masculinitat” és un primer pas, però sabem com donar el següent? Traducció d'un article publicat originalment a El Salto.
Els homes que parlem d’igualtat haurem d’explorar i construint-se a l'espai privat-domèstic. Des d'aquest espai podrem lluitar amb les nostres companyes feministes per fer realitat entre tots i totes que “lo personal és polític”.