Per segon any consecutiu el 8 de Març no és un dia més. Després de la gran participació de la Vaga de l’any passat enguany ha tornat inclús amb més força i una gran quantitat de concentracions, actes, i tot tipus d’activitats arreu de les Illes. Durant la setmana prèvia hem pogut veure com a molts de pobles i ciutats s’han començat a encalentir motors per avui. Pel que fa a avui s’espera que durant el dematí sigui quan es realitzin la majoria de piquets informatius junt amb les manifestacions estudiantils i concentracions de treballadores de sectors concrets i a l’horabaixa les manifestacions multitudinàries a les principals ciutats seran les protagonistes.

Des d’Aguait informarem aquí, minut a minut, de totes les mobilitzacions que tenguin a veure amb la vaga. També podeu seguir l’actualitat de la vaga a través de l’Agència 8-M.


20.30 h. La manifestació a Ciutat arriba a Sa Feixina, on es projecten vídeos amb testimonis de dones de perquè el 8M s’ha fet vaga. El final de la manifestació es troba encara a Avinguda Argentina, a l’altura de la Via Roma.

20.15 h. A Palma, la manifestació ocupa tots els carrils de les avingudes. La capçalera es troba al passeig Mallorca a l’altura de Jaume III i el final es troba al cine Rívoli. Per un estudi de superfície i densitat de persones, Aguait estima que, com a mínim, la participació a la manifestació 8M a Palma és de 30000 persones. L’any passat, la policia local, xifrà 20000 manifestants.

19.50 h. La manifestació a Eivissa arriba a Vara de Rey i es llegeix el comunicat. Segons el Diario de Ibiza, 4000 persones, sobretot dones, s’han manifestat a les Pitiüses.

19.05 h. La manifestació de Palma comença, plaça Espanya és plena de gent. La capçalera és a les Avingudes, baix el lema “Som la meitat, sense les dones s’atura el món”.

Capçalera de la manifestació a Palma.

 

18.25 h. Comença la manifestació a Eivissa. Més d’un miler de persones assistents comencen a caminar.

Capçalera de la manifestació a Eivissa

18.00 h. A Pollença s’omple un bus organitzat pel col·lectiu Mala Pècora, en aquests moments baixen a Palma per a la manifestació de les 19.00 h. El tren des de Manacor va ple de persones cap a Ciutat, s’hi canta Bella Ciao. A Esporles es comencen a fer cotxades

17.45 h. La vaga al matí Menorca ha estat marcada per una jornada amb moltes xerrades i presentacions realitzada al Pati del Mercat des Claustre de Maó, la diversitat ha estat el marc principal. A les jornades s’ha presentat el col·lectiu Aritges amb un debat sobre el feminisme a l’illa, Benamics ha participat amb un xerrada sobre el dret a la diversitat, llavors ha sigut el torn de les diferents capacitats amb la participació de l’Associació de persones Sordes. Posteriorment la veu de les migrades és la que s’ha escoltat a través de Yulis M Vargas i Vicky Suarez. Les poetes han seguit i l’acte ha acabat amb la lectura d’un manifestes de mares, acompanyat d’un alletament reivindicatiu.

17.00 h. Durant el matí a Pollença s’han realitzat activitats a la plaça Major, un taller de pancartes, perxes #1000motius i actuacions musicals. Ho organitza el col·lectiu ‘Mala Pècora’ feminista local.

 

15.00 h. 200 vaguistes de Palma i una vintena a Esporles han dinat plegades de carmanyola.

13.36 h. Els piquets informatius d’Eivissa comencen a arribar al parc de la Pau, punt de torbada on un grup d’homes aliats han preparat el dinar per 200 vaguistes dels piquets i on esperaran fins a la manifestació de l’horabaixa.

13h. Fotografies de la manifestació estudiantil a Palma.

12.43 h. Concentració i lectura de manifest a la plaça sa Bassa de Manacor. Convoca l’Assemblea antipatriarcal de Manacor.

12.30 h. Gran participació en la manifestació estudiantil de Palma.

Palma

12.30 h. La lectura del manifest posa punt final a la manifestació d’Esporles convocada Esporlerines, feministes i rebels. La marxa ha transcorregut des de la plaça de l’Ajuntament fins a la Placeta del Jardinet. Han participat més de 50 persones.

12 h. El col·lectiu Esperit Feminista llegeix el comunicat del Moviment Feminista de Mallorca a la Plaça de l’Orient de Capdepera.

12 h. Casserolada i concentració a la plaça de l’Ajuntament d’Esporles. Més de 50 persones fent renou segons informa la Comissió feminista Ateneu popular d’Esporles. La casserolada es dirigirà en manifestació fins a la placeta del Jardinet.

11.30 h. Els piquets informatius a #Manacor arriben a la zona comercial del Complex S’Estació.


10.40 h. 
Inicien els piquets informatius a Manacor i Esporles.

Manacor

10 h. A Eivissa s’han organitzat unes 50 dones en piquets feministes que s’han repartit en 6 grups per recórrer tota la ciutat.

10 h. Arranquen les jornades als pobles de Mallorca, es realitzen tallers de pancartes i cartells per la manifestació d’aquest capvespre. Esporles, Manacor i Pollença.

9 h. Comencen els piquets informatius a la UIB, realitzen talls a les entrades principals del campus impedint l’entrada de vehicles.

00:00 h. Palma. Després d’una jornada feminista on s’ha fet un mural col·lectiu i una sessió de micro obert la comissió feminista de la UIB ha ocupat la facultat de filosofia i lletres del Ramon Llull per tal de poder realitzar piquets informatius a totes les entrades del campus universitari des de primera hora.


Aguait és un projecte periodístic autogestionat i necessita el teu suport econòmic per poder seguir explicant Mallorca des d’una altra mirada.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here