Comunicat integre de l’aferrada massiva d’adhesius a la seu de la immobiliària Oliver Mateu

Aquest comunicat ha estat rebut la matinada del 26 d’abril del 2018 al correu d’aquest mitjà de forma anònima, ens limitem a la seva reproducció íntegra.

[Acció] Aferrada massiva d’adhesius a la seu de la immobiliària Oliver Mateu

Aprofitant que farà un any que Ca ses Mopis – Banc Expropiat va ser desallotjat algunes mòpies rancunioses van decidir subvertir el seu paper de cercades i perseguides per, durant aquest inici de primavera, ser elles qui surten a encalçar de nit.

Concretament han anat a visitar a un antic (realment no tant) conegut seu, en Miquel Oliver. Quin millor lloc per trobar-lo que a la seu de la seva empresa així com al seu despatx personal? Situada al carrer Jesús nº38 a Ciutat, el conegut com edifici Oliver Mateu.

Com que no el varen trobar li van deixar un missatge: Mopis no perdonen acompanyat de prop d’un centenar de ferratines de la campanya Ciutat lliure d’especuladors que redecoraven l’entrada a l’edifici.

Fem un poc de memòria: Miquel Zourab Oliver Vicens, propietari de l’agència inmobiliària Oliver Mateu, la qual té uns origens franquistes vinculats amb la monarquia, l’especulació i la corrupció. 

L’inmobiliària Oliver Mateu, cercant promocionar-se,  va comprar l’edifici okupat i convertit en centre social alliberat a la Plaça Fleming, conegut com Ca ses Mopis, per desallotjar-lo l’11 d’octubre de 2016. El desallotjament va ser dut a terme amb violència per part d’un grup d’homes enviats pel propietari amb el suport dels cossos policials i la complicitat de l’Ajuntament. Amb el camí lliure per a l’especulació, l’empresa Oliver Mateu pretenia rehabilitar-ho per a fer lloguer turístic. No obstant es va topar amb la resistència de les veïnades del barri que a través d’una campanya de pressió, sabotatges i denúncies van aconseguir aturar les obres a l’edifici.

A part del tancament de Ca ses Mopis, Oliver Mateu és també responsable directe del desallotjament del Jardí d’Epicur, espai alliberat a prop del Parc de ses Estacions després de comprar-ho a BMN – Sa Nostra.

L’historial d’aquest especulador i la seva empresa són un exemple clar de les pràctiques que es duen a terme des de el sectors immobiliari – constructor per a convertir les ciutats i els seus habitants en mercaderia per a turistes. És un símbol de la gentola que realment governa les nostres ciutats i pobles.

Aquesta no és una acció aïllada. S’emmarca dins una genealogia de lluita contra la gentrificació i per la recuperació d’unes relacions veïnals basades en el suport mutu. L’any passat, el 3 de juny, es va fer una acció simbòlica dins l’edifici de Fleming per commemorar que feia un any que s’hi havia entrat. Avui, 26 d’abril es torna a l’acció per no deixar caure en l’oblit aquelles experiències de lluita on tant esforç col·lectiu s’hi va posar.

Enviam una aferrada a les mòpies disperses del mòn i una rialla plena d’odi i ràbia a nen Miquelet Oliver i la seva tropa de botxins 😉

Mopis ni obliden, ni perdonen i a pics ni dormen!

Signat: Mòpes Rancúnioses

 


 

1. https://casesmopis.noblogs.org/campanya-ciutat-lliure-despeculadors/

2. https://directa.cat/actualitat/desallotgen-ca-ses-mopis-lespai-social-alliberat-mes-de-juny-palma

3. https://twitter.com/aguait_cat/status/826505873317052421 

4. http://www.mallorcadiario.com/pintadas-en-el-escaparate-de-la-propietaria-de-ca-ses-mopis

5. https://dbalears.cat/ciutat/2017/04/03/300320/aturades-les-obres-edifici-pla-fleming-antic-ses-mopis.html?platform=hootsuite

6. https://dbalears.cat/ciutat/2017/07/31/304383/jardi-epicur-estat-desallotjat.html

7. https://twitter.com/aguait_cat/status/871308245696172032

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here