Mitjançant un comunicat enviat a Aguait, un grup d’autodenominades Mòpies rancunioses, han reivindicat una acció realitzada a l’entrada de l’edifici on està situat el despatx personal del responsable de la immobiliària Oliver Mateu, al carrer Jesús nº38 a Ciutat, al conegut com edifici Oliver Mateu.

La reivindicació consisteix en un missatge que resa: Mopis no perdonen acompanyat de prop d’un centenar de ferratines de la campanya Ciutat lliure d’especuladors

Aquesta no és una acció aïllada. S’emmarca dins una genealogia de “lluita contra la gentrificació i per la recuperació d’unes relacions veïnals basades en el suport mutu” afirmen. L’any passat, el 3 de juny, es va fer una acció simbòlica dins l’edifici de Fleming per commemorar que feia un any que s’hi havia entrat. Avui, 26 d’abril tornen a l’acció, diuen “per no deixar caure en l’oblit aquelles experiències de lluita on tant esforç col·lectiu s’hi va posar.”

Les autores de l’acció es dirigeixen a l’empresari al final del comunicat rebut en aquest mitjà de comunicació, reproduïm el fragment íntegrament a continuació:

“Enviam una aferrada a les mòpies disperses del mòn i una rialla plena d’odi i ràbia a nen Miquelet Oliver i la seva tropa de botxins 😉

Mopis ni obliden, ni perdonen i a pics ni dormen!”

Oliver Mateu i els espais okupats de Palma

L’inmobiliària Oliver Mateu, va comprar l’edifici okupat i convertit en centre social alliberat a la Plaça Fleming, conegut com Ca ses Mopis, a l’hoteler Pedro Pascual (viva hotels) per desallotjar-lo l’11 d’octubre de 2016. El desallotjament va ser dut a terme amb violència per part d’un grup d’homes enviats pel propietari amb el suport dels cossos policials i la de l’Ajuntament.

En el desallotjament, com és pot comprovar en aquestes imatges publicades al mitjà La Directa, hi participà de forma directa Miquel Zourab Oliver Vicens, (camisa blava). Ell, és el propietari de l’agència immobiliària Oliver Mateu, la qual té uns orígens franquistes vinculats amb la monarquia, l’especulació i la corrupció, com va demostrar contrainfo.cat, el ja extint portal de contrainformació.

L’empresa Oliver Mateu pretenia rehabilitar-ho per a fer lloguer turístic. No obstant es va topar amb la resistència de les veïnades del barri que a través d’una campanya de pressió, sabotatges i denúncies per irregularitats a l’obra van aturar les obres a l’edifici que a dia d’avui continua paralitzada.

A part del tancament de Ca ses Mopis, Oliver Mateu és també responsable directe del desallotjament del Jardí d’Epicur, espai alliberat a prop del Parc de ses Estacions després de comprar-ho a BMN – Sa Nostra.


El triangle viciós d’Oliver Mateu, el rei Borbó i el príncep Zourab

L’afirmació anterior dels vincles de la immobiliària Oliver Mateu, amb la monarquia i la corrupció parteix d’aquesta història:

La immobiliària Oliver Mateu i el príncep georgià Tchokotua Zourab foren els promotors de la urbanització “Els ametllers”, a Ciutat, construïda l’any 1974, amb una superfície aproximada de 68.200 m2, 39 blocs de pisos de protecció oficial. Aquest negoci portà a les dues bandes responsables al banquet dels acusats, per un dels fraus immobiliaris més escandalosos vists a Mallorca. Els compradors demanaven 14 anys de presó i una indemnització per la pèssima qualitat dels materials i la falta d’infraestructures promeses quan compraren els pisos abans que estiguessin acabats, faltaven per exemple una guarderia i instal·lacions esportives. Finalment, evitaren la seva entrada fent culpable a l’arquitecte d’Obra i pagant una petita quantitat econòmica.

Tot apunta que el segon nom (Zourab) de l’actual propietari de la immobiliària prové de les amistats del seu pare amb el príncep georgià, figura coneguda dins les elits econòmiques de les illes.

I quina relació hi té això amb el borbó?, tant Oliver Mateu com Zourab són dues amistats reconegudes del Monarca. Els dos han participat activament en el sector immobiliari i com es pot comprovar, en ocasions com a socis. Algunes fonts apunten que Zourab, el príncep -i no l’actual propietari d’Oliver Mateu- ja era amic del monarca abans de la transició, amb el qual anava les nits d’estiu a pescar calamars en aigües de cabrera. Fa dos estius, el ja abdicat rei declarava que no aniria a passar l’estiu a Mallorca, al·legant “porque ya no estan mis amigos”, referint-se entre altres al “misteriós” Príncep Zourab.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here