Quan dels llibres en surt música i teatre

Aquest cap de setmana tenim aquí la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca, la cinquena ja! En aquests anys hem vist com de cada vegada les publicacions de llibres anaven deixant més espai a propostes culturals que, com és el tarannà de la fira, surten del que és més normatiu i enguany en duu un parell de ben interessants.

Diógenes

El que primer trobam és aquest grup que s’autodefineix com a vegan-queer-punk-edge, que ja ens deixa clar de quin peu calcen. En aquest grup hi trobam persones que provenen de diferents distribuïdores llibertàries que ja han vengut a altres edicions de la fira. Quan s’ajunten toquen els clàssics del punk-rock que hem sentit de joves, com puguin ser Eskorbuto, La Polla o Non Servium però ho fan subvertint les lletres per transformar-les en himnes straight-edge, queers i vegans. Prometen un directe que, qui l’ha vist, podria qualificar d’esperpèntic i molt divertit.

Averlasailas

Aquest és un grup de teatre que ve de Catalunya i que està format per vuit dones que practiquen un teatre de denúncia feminista. A les seves obres s’hi veuen representacions d’allò quotidià per visibilitzar el masclisme que s’hi dona. Aposten per usar el sarcasme per a fer una crítica de la societat patriarcal i tenen les podreu veure el dissabte a les 19.30 h, abans del sopar.

IRA

No, no té res a veure amb el grup irlandès, elles són IRA i alerta, perquè tal com diuen elles mateixes “echen los cerrojos, escondan a los niños, vienen las feministas repartiendo vicio”. Aquest és el plat fort d’aquesta fira i més de mig milió de visites al seu èxit Mantenlo Patriarcal ho confirmen.

Fan del rap una arma contra el masclisme i per reivindicar-se d’una manera ben combativa. Les seves lletres ataquen fora por i directes a l’objectiu. Les bases que usen van des del rap més clàssic fins a les darreres tendències, incloent-hi autotune i reaggeton sense problemes, ja que «en esto no hay normas, nos meamos en tus juicios». Així que dissabte vespre cridarem, cantarem, ballarem i perrearem amb elles.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here