La nit del dissabte 22 de setembre va ser la Nit de l’Art per tota la ciutat de Palma i també la seva alternativa, el Llibert’Art, ubicat al carrer Socors i la Plaça Llorenç Bisbe. Hi va participar una trentena d’artistes de diferents disciplines. Va ser un esdeveniment humanament ric i artísiticament potent, que va acollir arts escèniques, poesia, música, arts plàstiques, audiovisuals, artistes de carrer… També varen tenir el seu lloc els col·lectius Noucirc Social, Pus Autopistes i Ciutat per a qui l’habita, visibilitzant les lluites de la nostra illa, la nostra gent en defensa del territori i la vivenda digna.

L’organització, juntament amb els artistes, varen voler visibilitzar al monstre dels oceans i particularment de la Mar Mediterrània, un monstre fet de plàstics emergit de la mar. El monstre de la Mediterrània va arribar a medir gairebé tres metres. Se va fer de forma col·laborativa durant els preparatius del dia mentre els infants s’inspiraven i ens feien les seves pròpies aportacions artístiques, ajudant a decorar el carrer que més endavant seria ocupat per l’art illenc.

El monstre de la Mediterrània i reivindicació #PusCarreteres | Xavier Ferré

La poesia va gaudir d’una participació activa en defensa de la llibertat i dels drets conquerits, amb noms com Miquel Simonet, Pere Perelló, Agustí Macià, Paula S. Piedad, Ana Gas Serra, Alexandre Planas, Cristina Mariné, Laia Maldonado i Joan Josep Barceló. S’ha de dir que l’equip de so que es va fer servir no va fer justícia en absolut a la qualitat de les lectures. Va ser una llàstima.

A la plaça ens varen acompañar en Tomeu Quetgles, amb la seva cançó des del cor i la seva veu enérgica, combativa i preuada, i Show Runner, amb na Selma Montana a la veu, que amb la seva meravellosa energia ens van fer moure el cos amb ritmes i cançons que ens traslladaren a diferents èpoques musicals.

Unión Libre, companyia de dansa inclusiva (ballarins i ballarines internacionals, amb i sense diversitat física, generacional i sexual) ens atracà a escena el moviment, la dansa contemporània, la interpretació i el teatre, mitjançant una petita mostra de l’obra Palindrom contada pels seus sis components: Laeti Surgens, Catherine, Agustí, Neroa Galdós, I. Chiesa i la seva directora Elisenda Ibars.

Obra de la cia Unión Libre | Xavier Ferré

El carrer Socors va omplir-se de color gràcies a la participació dels artistes plàstics i visuals: Luz i Elisabeth Cielo (pintura al oli i performance basada en l’obra del Petit Príncep), Dani i Xana Elävä (fotografia), Piero Molina i Pau Mateu (fotografia), Sebastián Bauzá (pintura abstracta basada en el color), Rosa del Barco (collage en petit format i taller de collage i pintura per a nins i adults) , Antonia Bonita (pintura), Manuel Navarrete López (poesia interactiva) , Carmen Matarin (taller de cerámica i pintora per a nins i adults), Ezequiel (graffiti i pintura), Nieves Martín (fotografia), Chicho (pintura), Susana (pintura), Mónica Roman i Armando Lobo (fotografia poètica), Anthony Nietzki (fotografia i arts plàstiques), Miguel Czernikowski i Xavier Ferré (fotoperiodisme).

Infinitament agraïdes a les artistes i els col.lectius participants.

Fins el proper any!

1 COMENTARI

  1. També volem agraïr la participació de Dj Amoniako i Rastafairy, que varen intentar donar-mos un bon inici de festa pero no va poder ser per raons tècniques, així com al col.lectiu Art de Rue amb les seues components Sara Ambrogi i Laura Lila Fotografía i Colash, Antonia Bonita i Kerstin Arts Plàstiques.
    Moltes grasis per expossar el vostre talent amb noltres!!!!
    L’any qui ve esperem fer-ho millor, una abraçada!!!!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here