El passat 29 de setembre es va celebrar, per tercera vegada consecutiva, la fira de les cultures al parc de Sa Riera, a Palma. Organitzada per l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma, amb el motiu de conèixer els costums i les pautes culturals presents a la ciutat. Un esdeveniment emotiu on es va gaudir de la gastronomia, artesania, actuacions musicals, i tallers, des de l’inici de la fira fins al seu final.

A les 10 del matí, es va donar començ a aquest acte cultural en un ambient acollidor amb cançons i una bona olor de menjars tradicionals de les 27 associacions i entitats que hi van participar, cada una d’elles amb el seu estand, on exposaven i venien la gastronomia i l’artesania tradicional dels seus països.

Amb un total de 12 tallers i 19 actuacions, aquestes eren les principals activitats que es van preparar per a aquest esdeveniment, on l’associació Acció Solidària ho inicia amb un taller d’alimentació, on va participar tothom, encara que els més petits van optar per altres tallers, com el de la pintura simbòlica peruana, que va ser tota una diversió per ells, descobrint un món d’art nou. Els tallers de henna i cal·ligrafia àrab, organitzada per l’associació Inmigrantes Marroquíes en las Islas Baleares “Al Maghreb” i l’associació ABDI, hi va participar gent curiosa sobre els dissenys i els tatuatges de henna, i del llenguatge àrab i la seva complexitat, on hi va haver alguns que es van animar a escriure algunes paraules.

Taller de Percussió | Anas Barnichou

Els Tallers de percussió africana i la samba, va ser tot un èxit entre els seus participant, que van tenir l’oportunitat de practicar i crear una percussió amb els tambors africans, i els altres han gaudit de l’espectacle de la samba, que va oferir l’associació Amigos del Brasil en Baleares, animant als seus espectadors a participar-hi.

L’espai on es realitzaven els tallers també era lloc d’exposició, on hi havia penjats uns cartells informatius sobre els països que participaven aquell dia, i una breu explicació sobre aquell país i algunes curiositats. I que és d’una fira de cultures, si no t’endús un record? Doncs hi havia cartell de la fira per les fotografies, amb l’exhibició al darrere de dibuixos, pintures i vestits tradicionals.

“27 associacions van participar en aquesta III fira de les Cultures”

Les actuacions van ser el moment més esperat, i els seients es van omplir ràpidament per gaudir en directe de la mostra de músiques i balls tradicionals que totes les associacions tenien per oferir als seus espectadors. L’associació Cultura y Deportes de los Filipinos en las Islas Baleares – FILCUL, va donar començ a les actuacions, amb el seu ball i cant tradicional. Seguit per la Cultura Ecuatoriana, Brasilera, Peruana, entre altres. I no només s’ha destacat els cants tradicionals de cada país, sinó que també s’ha pogut gaudir d’una actuació especial d’un duo de Rap, invitat per l’associació Inmigrantes  Marroquíes en las Islas Baleares “Al Maghreb”. Totes les actuacions van ser especials, des dels cants de romanços, folklòric, fins al més actual.

Aquest projecte, en el seu tercer any i el més exitós, es torna a tancar amb molta emoció, en un dia que s’ha compartit aprenentatge i diversitat, i on s’espera que en el futur sigui un exemple de convivència davant els missatges d’odi que hi ha en la nostra societat Europea.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here