Torna la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

Enguany la fira es farà en dos caps de setmana diferents d’octubre (dies 6,7, 8 i dies 20,21) i a dos indrets: Ciutat (Parc de ses Veles) i Manacor (Ateneu Lo Tort) respectivament.

T

ardor ja és sinònim de Fira de Llibre Anarquista de Mallorca. Fa cinc anys que la coordinadora llibertària de Mallorca surt al carrer -quan Ciutat ja s’ha ventilat i no fa olor a crema solar-, i fa d’aquest “un espai de debat, crítica i reflexió al voltant de les idees llibertàries, on diverses sensibilitats de l’anarquisme illenc tinguin cabuda”.

En aquesta V edició la fira es desenvoluparà en dos caps de setmana diferents. Començarà els dies 6,7,8 a Ciutat, al Parc de ses Veles i conclourà a Manacor, davant L’Ateneu Lo Tort dia 20 i 21.

La CLM té agenda pròpia. D’ençà que el 2013 impulsà la fira, aquesta no ha fet més que consolidar-se. En aquesta cinquena edició es reafirmen en la necessitat d’organitzar-la “després d’una important caiguda en la combativitat al carrer, i un marcat canvi de context en els moviments socials a Mallorca, pensem que la reflexió és clau per encarar futurs reptes i recompondre forces”. I aquesta nova organització en dos espais, “respon a les necessitats de descentralització de l’acte, que enguany estarà muntat per dues assemblees diferents però coordinades entre elles.”

Pel que fa al programa -del primer cap de setmana-, el dia 6 arrancarà amb la presentació del monogràfic i documental: Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a casa nostra, a les 19 h a càrrec del col·lectiu editor.

Dia 7 a les 11 h hi haurà una xerrada-taller sobre Autogestió de la salutReconeixement de símptomes i remeis associats”, a càrrec del col·lectiu Salut entre totes. Al cap vespre a les 17 h Jokin Azpiazu Carballo presentarà el seu llibre Masculinidades y feminismo i tot seguit a les 19.30 h Teatre-fòrum FM/AM: freqüències modulades vs. agressions masclistes, a càrrec del grup Averlasailas: teatre de lo possible.

Dia 8, el darrer dia de fira a Ciutat començarà amb la presentació del llibre La destrucción de la ciudad. El mundo urbano en la culminación de los tiempos modernos, a càrrec del seu autor, Juanma Agulles, a les 11 h. A les 16:30 h Aida Cortecero presentarà el seu conte El cazador y la tribu de los Lazulis.

Durant els tres dies, hi haurà més d’una vintena d’editorials i distribuïdores amb paradeta pròpia. A més, cada dia podreu sopar, dinar -o ambdues coses- 100% vegà.

Tot i que en uns dies us ho ampliarem no volem acabar sense anunciar els dos concerts que és realitzaran els dies 6 i 7 Diógenes (vegan-queer-punk-edge) i IRA (rap feminista) respectivament.

Teniu tota la informació desgranada al web de la Fira.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here