Un grup d’estudiants universitàries en una acció convocada pel CDR-UIB ha ocupat la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears. L’acció s’emmarca en la defensa de la llibertat d’expressió i es demana l’absolució de Valtònyc.

A les 20 h s’entrà a la Facultat Ramon llull per quedar-s’hi a dormir, s’ha realitzat a la Universitat com a àmbit de lluita per fer visible el silenci de la institució al respecte. Es demana un pronunciament de la Universitat en defensa de la llibertat d’expressió.

Durant tot el vespre s’han estat pintant i fent pancartes que es penjaran pel campus universitari, així com la pancarta que farà de capçalera per a la manifestació convocada per dissabte a les 18.00 h a Ciutat, a plaça Espanya.

Avui a la Universitat, es duu a terme una jornada de portes obertes, motiu pel qual s’ha triat aquesta data per l’ocupació. Al llarg del dia es repartiran octavetes i cartells animant a assistir a la manifestació d’aquest dissabte a les 18.00 h sota el lema “llibertat d’expressió, Valtonyc absolució” així com la taula redona per la llibertat d’expressió, que es realitza el dissabte dematí  a les 12.30 h a Can Alcover, on participaran membres del Grup de Suport, l’advocat de Josep Valtonyc, un representant d’Alerta Solidària i un altre de la plataforma “No callem” que està treballant per dur a terme reivindicacions des del sector cultural.

Estat actual del cas

A l’Audiència Nacional ha iniciat el camí per executar la sentència de tres anys i mig de presó, recordam, aquests anys són la suma de diverses condemnes, per delictes d’enaltiment del terrorisme, injuries a la Corona i amenaces. Ara, Valtonyc tendrà un termini de tres dies a partir que rebi la notificació del decret d’execució de la condemna per presentar les possibles al·legacions per evitar l’ingrés a presó. Si no efectua el recurs, l’audiència nacional obrirà un plaç de deu dies perquè faci un ingrés voluntari a presó.


Anirem actualitzant aquesta entrada en tot moment que es produeixin novetats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here