Rellegint els darrers anuaris que editava contrainfo.cat, a tots, a l’espai de balanç, com a repte de futur o com a fet negatiu de l’any es posava atenció a la falta d’espais o a la pèrdua d’ells. Aquesta ha sigut una dinàmica complicada d’arreglar durant els darrers anys.

La darrera inauguració d’un espai autogestionat a Palma fou Ca ses Mopis-Banc Expropiat, i d’això ja fa més de dos anys. Ja en fa dos; però geleres, estanteries plenes de llibres i roba encara romanen a l’ex-oficina de Bankia al carrer Marquès de Fontsanta. Aquesta darrera inauguració es produí el 18 de desembre de 2016, mesos després que esbirros de la immobiliària Oliver Mateu desallotgessin l’edifici ocupat a plaça Fleming, el qual actualment es troba en obres. Podem dir que Ca ses Mopis fou el darrer lloc autogestionat inaugurat a Palma fins avui a les 12.00 h. A aquesta hora serà quan l’Ateneu l’Elèctrica, ubicat a plaça Quadrado, en collirà el relleu. 

Les persones vinculades a aquest nou ateneu ja fa setmanes que es reuneixen i reformen l’espai. El que era el local d’una empresa d’electricistes ha sigut adquirit en mode de lloguer. L’espai consta d’una recepció, un pis superior amb una petita sala que es podria considerar una sala d’estudi i una zona molt més amplia, darrere la recepció. A la zona més àmplia és on s’han aportat més esforços per reformar-lo, tot generant un espai diàfan. Molt a destacar és la situació, en trobar-se a plaça Quadrado consta d’un espai públic a l’aire lliure.

Des de l’Ateneu informen que “volen crear un espai a Palma que pugui donar l’oportunitat de presentar el treball d’artistes locals emergents i que sigui un lloc obert per reflexionar i fer activitats diverses”. Volen fer front a la necessitat d’espais “per donar vida a la ciutat i a les persones que hi habiten”. És ressenyable que fa poc d’un mes tancà la llibreria Ideari a Palma, aquest era un espai on la poesia, el teatre i els llibres s’entrellaçaven, pot ser que amb aquest nou ateneu es generi un espai on broti el que s’hi feia a les escales que donen a Rambles.  

Aconseguir un lloguer a Palma és molt complicat, però així i tot, han pogut accedir a un espai cèntric. Diuen que tenen “energia, mans, braços, cames i amor” però que necessiten una injecció inicial per començar el projecte. El lloguer del local és de set-cents euros. Ara mateix demanen una ajuda col·lectiva inicial de dos mesos de lloguer, durant els dies que fa que està activa la web on fer les donacions ja han recaptat més de 900 euros. A banda d’aquesta aportació inicial, està prevista l’autogestió de l’espai mitjançant esdeveniments i activitats diverses.

Volen dur a terme diferents activitats durant la setmana, a la web plantegen un club de lectura feminista, classes d’idiomes, exposicions, conferències i xerrades, recitals literaris, concerts, esdeveniments festius puntuals i tallers. La festa d’inauguració serà el moment per donar-se a conèixer i recol·lectar més fons. Les activitats que es duran a terme a la inauguració són les següents:

Projecció en bucle del documental “Mi kerido puto barrio” , de V.C. López.

Contacontes, malabars, joc dels mons imaginaris per infants i jocs infantils.

Taula informativa + tríptic.

Rifa per una senalla amb diferents productes

12h Xupinazo i traca inicial

12h : Vermut popular a la plaça

13h Recital poètic

14h Dinar popular a la plaça

15h Activitats Infantils

Concerts:

16h Concert de Tomeu Quetgles + Jam

17h THE SEEKER (Swing-Mashup Musix)

18h Lavanda (trip hop)

19h 13/14 (punk rock)

20h Trau ( punk)

21h : Sopar a la fresca

21h Dj Viuda Reptiliana (electro 80)

22h Dj Wateke ( electro cumbia)

 

Cartell de l’acte d’inauguració

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diuen que aconseguir els 1500 euros inicials significa donar un impuls molt necessari. Plantegen que “és un projecte en el qual tothom és benvingut”, i animen a aportar “idees, braços i amor”, en persona o al correu hola@electrica.cat, per tal d’aconseguir “un món encara més fantàstic”.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here