Agressions durant la manifestació espanyolista del 7-O

Ahir, dia 7 d’octubre, durant la manifestació espanyolista convocada al matí, un grup de manifestants va destrossar la paradeta de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i una dona va sofrir un traumatisme al cap pel llançament d’una pedra provinent d’un manifestant.

En ordre cronològic, el primer atac succeí quan un grup de espanyolistes va desviar-se del recorregut de la manifestació fins a arribar a la paradeta de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, que com cada dissabte, es situen als voltants de la plaça de la Porta Pintada. Una vegada allà les manifestants van increpar, insultar i encarar-se als membres de l’ASM arribant, com es veu a les imatges, a rompre per complet la carpa dels sobiranistes.

Al lloc dels fets, hi era present Joan Font Rosselló, exvicepresident i ara portaveu de la fundació -gonella- Jaume III. Coportaveu de UPyD a Balears al 2010.

Cartell de la Fundació Jaume III i fotografia de Joan Font ahir a la manifestació.

Actualment és professor titular del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears. Imparteix Teoria de Circuits, Electrònica, Processat de Senyal i Propagació, Emissors i Receptors, assignatures dels Graus d’Enginyeria Telemàtica i Enginyeria Industrial. Els seus camps d’investigació inclouen disseny VLSI, test de circuits mixts i disseny de circuits autocalibrats.

 

 

Fotografies de Manu Mielniezuk.

Segons ha pogut confirmar Aguait, l’ASM ja ha presentat denuncia dels fets.

Després d’aquest primer succés la policia nacional va reconduir el grup i la manifestació continuà fins arribar a les portes del Teatre Principal de Palma on una jove que passejava per Ciutat, en veure els manifestants des de les escales que condueixen a la Plaça Major, els va cridar “fatxes” i segons després un home li llançava una pedra a la cara.

L’informe mèdic conclou amb: ferida punxant sobre hematoma en regió frontal cap a regió interna de l’arc superciliar dret.

La víctima ha explicat els fets en un vídeo publicat per Margalida Solivellas, corresponsal de TV3 a les Illes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here