Ahir, dia 7 d’octubre, durant la manifestació espanyolista convocada al matí, un grup de manifestants va destrossar la paradeta de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i una dona va sofrir un traumatisme al cap pel llançament d’una pedra provinent d’un manifestant.

En ordre cronològic, el primer atac succeí quan un grup de espanyolistes va desviar-se del recorregut de la manifestació fins a arribar a la paradeta de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, que com cada dissabte, es situen als voltants de la plaça de la Porta Pintada. Una vegada allà les manifestants van increpar, insultar i encarar-se als membres de l’ASM arribant, com es veu a les imatges, a rompre per complet la carpa dels sobiranistes.

Cartell de la Fundació Jaume III i fotografia de Joan Font ahir a la manifestació.

Al lloc dels fets, hi era present Joan Font Rosselló, exvicepresident i ara portaveu de la fundació -gonella- Jaume III. Coportaveu de UPyD a Balears al 2010. Actualment és professor titular del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears. Imparteix Teoria de Circuits, Electrònica, Processat de Senyal i Propagació, Emissors i Receptors, assignatures dels Graus d’Enginyeria Telemàtica i Enginyeria Industrial. Els seus camps d’investigació inclouen disseny VLSI, test de circuits mixts i disseny de circuits autocalibrats.

 

Joan Font Rosselló (camisa a retxes), en plena acció. Fotografies de Manu Mielniezuk.

Segons ha pogut confirmar Aguait, l’ASM ja ha presentat denuncia dels fets.

Després d’aquest primer succés la policia nacional va reconduir el grup i la manifestació continuà fins arribar a les portes del Teatre Principal de Palma on una jove que passejava per Ciutat, en veure els manifestants des de les escales que condueixen a la Plaça Major, els va cridar “fatxes” i segons després un home li llançava una pedra a la cara.

L’informe mèdic conclou amb: ferida punxant sobre hematoma en regió frontal cap a regió interna de l’arc superciliar dret. La víctima ha explicat els fets en un vídeo publicat per Margalida Solivellas, corresponsal de TV3 a les Illes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here