Quan diem que la revolució serà feminista o no serà, quin significat li donem les feministes?

(Se senten tossines entre els assistents i més d’un es regira en el seu lloc).

El feminisme porta treballant des de fa segles per identificar el patriarcat i combatre-ho finalment.(Se senten tossines entre els assistents i més d’un es regira en el seu lloc).

EL FEMINISME ÉS EL CORRENT DE PENSAMENT DEL SEGLE XXI

Les maneres de plasmar i perpetuar aquest pensament li són pròpies a la clandestinitat, a les negociacions amb l’enemic, a lo subterfugi, a l’inconfesable. A una lluita rebel, lenta, que ha anat calant gota a gota en totes nosaltres.

Va ser divendres passat 9 de març de 2018 que l’Ateneu ‘Lo Tort’ presentava al seu local de Manacor la publicació del nou llibre de la Doctora en Història Contemporània i professora de secundària, Dolors Marín ‘Espiritistes i Lliurepensadores. Dones pioneres en la lluita pels Drets civils’. Abasta des de 1840 fins 1939. Serveixi aquest llibre i el que del seu títol s’extreu per evidenciar una forma que creativa d’expressió buscant l’expansió d’un corrent de pensament capada pel poder de l’estat i l’església.

Les maneres de plasmar i perpetuar aquest pensament li són pròpies a la clandestinitat

Dolors ha recollit i teixit les històries d’unes dones que van ser mestres, persones influents en la societat, treballadores que es cultivaren i expressaren en un moment social que negava tota educació a la dona, i que pràcticament li negava el seu dret a existir. Recordem que el nostre orígen -de la dona- era una costella…

I elles van deixar llegat.

Nosaltres ens fem responsables, som lectores i recollim el llegat. Escoltem. També cream nous paradigmes.

I busquem justícia; ajustar, equilibrar, transformar, pesar, ser i estar.

El passat 8 de març de 2018 va ser el dia de la primera vaga feminista convocada per sindicats com CNT i CGT i alimentada per col·lectius feministes. Idò en les nostres mobilitzacions coloristes, alegres, reivindicatives, ocurrents, sentides, rebels, conscients, emocionades, guerreres i disposades a ocupar els nostres espais, es podien llegir a les pancartes: ‘els carrers són nostres’, ‘al carrer vull ser lliure, no valenta’, ‘el patriarcat em dóna ‘patriarcadas’ ’, ‘No vaig sortir de la teva costella, vas sortir del meu cony’, ‘al patriarcat no se’l convenç, se’l combat’, ‘la talla 38 me aprieta chocho’ i una que ens encanta especialment ‘machirulos, si me queréis, irse’.

Per aquesta darrera m’agradaria donar-li un context.

Els meus companys homes, resulta que es comporten com ‘matxirulos’-mascles i xulos-, llavors, són ‘matxirulos’? Vegem. Jo ja no confio de ningú.

La cosa és que molts homes (companys, els considerava) amb els quals hem parlat de la vaga feminista i de les manis del passat dijous 8 de març de 2018, han pensat que podien afegir ‘emperons’ a la lluita, al resultat contundent d’una jornada històrica.

Ha!

S’atreveixen a qüestionar?, a donar consells? Sí, senyores, i senyors, per si hi ha algun senyor despistat que estigui disposat a aguantar que: ‘el feminisme és el corrent de pensament del segle XXI que ens durà a combatre per tant el capitalisme’.

Anem cap a la transformació que anhela la humanitat

El capitalisme és patriarcal. D’acord? És una traducció del sistema patriarcal però que s’aplica sense distinció de gènere a tota bestiola vivent. Què ens passa a les feministes? Doncs que ho tenim estudiat, identificat, que sabem fer-li la ‘cobra, taka-taka.’ Que tenim ciència escrita sobre com desmuntar-ho, combatre-ho i empoderar-nos. I ser dignament.

El feminisme proposa, entre d’altres, noves economies més ajustades a la societat, més intel·ligents i no depravades. L’ecofeminisme n’és un exemple. El feminisme és antipatriarcal. El feminisme és anticapitalista ‘per se’.

Homes: calleu, escolteu, llegiu sobre feminisme i anem cap a la transformació que anhela la humanitat. Sí, de la nostra mà. Tot anirà bé.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here