“Visibles i orgulloses” tornen a ocupar l’espai públic un any més

Vídeo promocional de les Visibilitats lèsbiques 2018 Mallorca

Una gran teranyina, teixida per moltíssimes persones, connecta més d’una trentena de col·lectives, grups i diverses formes d’organització a la nostra illa. La xarxa feminista de Mallorca signa amb una bona llista de noms el cartell de la Setmana de Visibilitats lèsbiques d’enguany, a falta d’espai i per donar importància a les activitats es veuen obligades a acabar el llistat un “… i moltes més!”

Cartell de les jornades

Passarà dels dies 24 al 28 d’abril. Ho repeteixen cada any, tirar unes dates per ocupar l’espai públic “amb orgull, organització i celebració com lesbianes visibles”, és sols una eina, “per mostrar que existim, gaudim, ballem, lluitem amb coratge i vivim en rebel·lia, en fúria lesbiana, festes bolleres i xarxes col·lectives”. I La resta de l’any? “Tranquis, que els carrers vénen bategant vides lesbianes des de fa segles, estem aquí des de sempre i aquí ens quedem, tots els dies.”

Pel que fa als escenaris on transcorren les activitats de la setmana, la llibreria-perruqueria los Oficios Terrestres serà un d’ells; pels que no la coneixeu, està situada al barri del Terreno de Ciutat, i fou inaugurada el 1928 sota el nom Peluquería Picornell, anys després ja va adoptar aquesta forma de sala d’espera convertida en llibreria especialitzada, l’any 2010 varen baixar la barrera i fou quan l’equip actual de los oficios va agafar-ne el relleu. El local de Dona sana, -l’espai d’informació, assessorament, atenció i formació per dones-. Situat al centre de palma també serà punt d’activitats. I com no podia ser d’altra manera el darrer dia els carrers de palma seran els encarregats d’albergar la manifestació “Visibles i orgulloses”, que començarà Born.

 

Sense més dilació, aquí podeu consultar el programa d’enguany:

Dimarts 24 d’abril a les 18.45h

Habitar les (in)visibilitats:territoris per reconèixer” Espai facilitat per Bauma. 
Espai per a dones, bolleres i trans*
Lloc: Los Oficios Terrestres (Avda. Joan Miró 62. Palma)

Dimecres 25 d’abril, de 17.00 a 21.00h

Taller de Performance con Laura Corcuera 
Amb inscripció prèvia a ulls.sadolls@gmail.com. Donatiu suggerit de 20 € (no excloent. Podem pensar juntes altres opcions!)
Lloc: Espai Kafka. Oficios Terrestres (Avda. Joan Miró 62. Palma)

Dijous 26 d’abril a les 18.30h

Sara Torres, poesía:”Escenarios de la fantasía lesbiana: la amante, la pérdida, el phantasma”
Laura Corcuera, performance:”T.E.V.A.A.E.C.A.N.T.A.R”
Hank Bobbit, cortes butch 
Lloc: Los Oficios Terrestres. (Avda. Joan Miró 62. Palma)

Divendres 27 d’abril

11:00-14h Espai de matí: “Repensando las violencias entre bolleras: Mapeo conceptual”, per Zikutak. Per a persones que se sentin atravessades per identitats i/o pràctiques lèsbiques.
17.30-21.30 Espai d’horabaixa “Repensando las violencias entre bolleras: De tu casa a mi sofá”, per Zikutak. Per a persones que se sentin atravessades per identitats i/o pràctiques lèsbiques.
Espais de matí i horabaixa independents.
Lloc: Dona Sana (c. Barrera de Baix 6. Palma)

Dissabte 28 d’abril

12.00h Manifestació “Visibles i orgulloses” Sortida Born i arribada
13.30h festa de clausura Bar MOnJITO. Actuacions i música a càrrec de: Mary Mc, Dj La dinde, La Índia, Presión, Ioies, Melimón, Súper agente 86, L.E.G.S, Meghan Edwards y Todavía duras.
14.00 a 21.00h Talls de cabells butch amb Hank Bobbit
Hi haurà mejar. Aforament limitat.
Lloc: MOnJITO. (c. Torrent 1. Palma)

I a més, tot el mes d’abril, exposició Ironna Von Dask a l’Espai Kafka de Los Oficios Terrestres

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here