Diverses realitats polimòrfiques obstinadament flexibles hem iniciat un nou espai de simbiosi. Ens hem organitzat per tal de celebrar la nostra existència i cridar l’atenció sobre com ens tracten i assenyalen qualcunes entitats unimòrfiques obstinadament rígides.

Es suma Mallorca així al moviment internacional que va començar fa més de 10 anys a Catalunya i que se va escampar per tots els continents. La principal reclamació d’aquest moviment va ser la retirada de la categoria «disfòria de gènere» dels manuals DSM (American Psychiatric Association) i CIE (Organització Mundial de la Salut). El 17 d’octubre de 2009 es convocaren manifestacions arreu del món baix el lema Stop Trans Pathologization.

Cert que es van donant canvis culturals que duen aires d’inclusió i visibilitat, cert que al si de l’ordenament jurídic se van donat passes cap a la protecció dels col·lectius. No obstant la nostra experiència directa està diàriament esquitxada de discriminació, agressions, pressions, invasions més o menys subtils de la nostra manera de ser, de les nostres decisions, dels nostres sentiments.

Programa:

Cartell amb el programa de l’OctubreTrans*

Dijous 11 d’octubre: 

20.00 h: Barra per l’autogestió de les jornades al Casal Popular Voltor Negre (c/ Eivissa, 10), organitza l’Assemblea Antipatriarcal.

Dijous 18 d’octubre:

20.00 h: Cinefòrum “Tangerine” al local de Dona Sona (c/ Barrer de Baix, 6, Santa Catalina).

Dissabte 20 d’octubre:

13.00 h: Taula rodona “Experiències i referents trans*” a Los Oficios Terrestres.

16.00 h: Taula informativa i performance “Policia de gènera” amb Ben Amics a la Plaça de la Porta Pintada.

19.00 h: Manifestació per la despatologització trans* de la Plaça de la Porta Pintada fins Plaça de Cort.

Dijous 25 d’octubre:

19.00 h: Presentació llibre “A la conquista del cuerpo equivocado” per l’autor Miquel Missé a Los Oficios Terrestres.

Dissabte 27 d’octubre:

20.00 h: Nit de faràndula amb la poesia i performance queer “Mira que señora más rara, mamá” i l’espectacle de boleros i coples “Sara Star” al Café A Tres Bandas.

Dissabte 3 de novembre:

13.00 h: Presentació llibre “Cross-dressing: más allá de las clasificaciones” per Alba Barber i Carmen Parera a Los Oficios Terrestres.

Estau convidades a debatre, a riure, a emocionar-vos, a cercar complicitats, a manifestar-vos i, sobretot, a hackejar el cis-tema.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here