El Suprem ratifica la sentència d’un any de presó a les feministes encausades

El Tribunal Suprem està conforme amb la condemna d’un any de presó imposada per l’Audiència Provincial de Balears a les cinc feministes que van interrompre una missa a l’església de Sant Miquel, en una protesta contra la reforma de la llei de l’avortament.

L’audiència Provincial els condemnà per un delicte contra la llibertat religiosa pels fets ocorreguts el diumenge 9 febrer de 2014, on grup de 30 activistes, va entrar a l’església de Sant Miquel durant la celebració de missa on varen realitzar una acció cridant repetidament “avortament lliure i gratuït” i “fora els rosaris dels nostres ovaris” ocupant simbòlicament l’església.

Els feligresos allà presents feren sortir les activistes d’una forma nerviosa i exaltada arribant inclús a empènyer. Quan les activistes abandonaren l’església, un 5 minuts després d’irrompre, la litúrgia continuà.

El tribunal ha revisat, a demanda de les cinc encausades, si realment existeixen indicis de delicte contra la llibertat religiosa recollit en l’article 523 del Codi Penal que estableix que els qui amb violència, amenaça o tumult, impedeix, interromp o pertorba els actes, funcions, cerimònies o manifestacions de les confessions religioses, serà castigat amb la pena de presó de sis mesos a sis anys, si el fet s’ha comès en un lloc destinat al culte.

La Sala conclou, avui 26 de desembre, que és va interrompre un acte religiós i que per tant coincideix amb la condemna d’un any de presó que va anunciar l’Audiència Provincial de Balears, desestimant així els recursos de cassació interposats per les cinc encausades.

Segons resa la sentència de la sala: «és clar que els assistia el dret d’expressar lliurement la seva opinió, i de manifestar-se per a això, dins dels límits legals», però això no els autoritzava a fer-ho de manera que, «actuant a l’interior del lloc destinat al culte, suprimissin un dret fonamental dels altres, en el cas, el de llibertat de culte, quan l’exercici de tots dos era compatible, sense que, per això, calgués sacrificar un d’ells per a la subsistència de l’altre».

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here