El documental Tot Inclòs entra en la fase final

Notícies sobre el documental «Tot Inclòs. Danys i conseqüències del Turisme a les nostres illes».

Una vegada aconseguit el finançament necessari, i tal com es va informar en una nota en el mes de gener, el documental que impulsa el col·lectiu Tot Inclòs iniciava l’any amb l’equip de rodatge capficat en el rodatge de les nombroses entrevistes que hi havia previstes, així com en l’enregistrament de les imatges de recurs pertinents. Ara, amb la desitjada primavera mostrant ja els seus confortants raigs de sol, gairebé totes les entrevistes han estat realitzades. Per tant, la propera tasca en la qual posarà les mans l’equip tècnic que realitza el documental serà l’àrdua feina de triatge i muntatge de les moltes hores de rodatge que hi ha, així com la selecció dels fotogrames dels arxius històrics que es considerin necessaris. A la vegada, en aquesta fase, també entrarà en escena el treball dels dissenyadors encarregats de confeccionar el grafisme del documental. Tot, tal com s’ha perfilat en el guió de treball, perquè a finals del mes de juny es pugui estrenar, si no hi ha imprevistos o entrebancs.

Per altra banda, l’equip impulsor del documental ja ha encomanat les recompenses que pertoquen als nombrosos cofinançadors del film, un total de 432 persones i entitats. Quan pertoqui ja informarem per on es podran passar a recollir. Així mateix, si tot va com s’ha previst, una vegada feta l’esperada presentació a la gran pantalla de l’estrena del documental, s’iniciarà una campanya de presentacions que esperem ens faci passar arreu de l’illa; que ens transporti a les altres illes baleàriques; que també es pugui visionar públicament als indrets de parla catalana del continent; així com a altres territoris de la península ibèrica; i perquè no… a l’altra banda de les fronteres de l’estat espanyol. Volem que el documental tengui en els seus subtítols la major diversitats de llengües possible. Com més en tengui, major podrà ser la seva difusió.

És de vital importància que el gruix de la població conegui la cara obscura (sí es que n’hi ha de clara) del monocultiu turístic.

En conclusió, després de quatre anys seguits produint i editant monogràfics en paper per tal de posar en qüestió a la totpoderosa indústria turística i assenyalar les nombroses problemàtiques i dependències que ha creat, ara estam a prop de poder presentar la nostra empresa més ambiciosa. El nostre objectiu era que per primera vegada hi hagués un contra-relat històric i informatiu en format audiovisual que exposàs en aquest format gran part de les qüestions que hem tractat en els monogràfics durant aquests darrers anys. Estam gairebé segurs que ho hem aconseguit i que no decebrem a la molta gent que ha col·laborat en aquest projecte. Esperam també que aquest treball pugui arribar a la màxima gent possible. És de vital importància que el gruix de la població conegui la cara obscura (sí es que n’hi ha de clara) del monocultiu turístic.  

Com hem repetit molts de pics, la insostenibilitat i la total dependència del model que s’ha creat és exagerada. Davant aquesta alarmant situació pensam que les polítiques reformistes, que ni tant sols aquest Govern amb camuflatge ecologista ha intentat realitzar, només podrien allargar la problemàtica, la vida d’un pacient a l’UCI. Serà difícil i segurament molt amarg, però quan abans reconeguem que estam immersos en una espiral viciosa, la del creixement com a doctrina, l’única sortida de la qual és el col·lapse, més bo de fer serà navegar el temporal. Així les coses, no ens queda més remei que pensar en perspectiva i anar preparant des de ja la construcció d’una societat amb uns valors realment solidaris i sostenibles.  

Web del monogràfic “Tot Inclòs danys i conseqüències del turisme a les nostres illes”.  

Web del documental: Un documental per esquerdar el consens turístic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here