Concentració de protesta pels atacs a l’obra de Santiago Sierra

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 16/06/2018
  6:00 pm - 8:00 pm

  Localització
  Plaça Espanya

  Categories No Categories


  Les organitzadores de la Setmana per la Llibertat d’Expressió convoquen concentració de protesta pels atacs a l’obra de Santiago Sierra

  En aquesta setmana per la Llibertat d’Expressió (foramorrals.noblogs.org) s’estan organitzant diversos esdeveniments a la Ciutat de Palma, entre ells l’exposició, a la Plaça Espanya, de l’obra de Santiago Sierra “Presos Polítics a l’Espanya Contemporània”, en què es recullen 24 fotografies que fan referència a 74 presos polítics de posicions molt diverses empresonats en les darreres dècades.

  En el vespre del dimarts 12 de juny, l’exposició va patir un atac amb tota impunitat: pintades tapant els plafons i panells esbucats.

  Condemnam la manca de tolerància i respecte que aquest fet manifesta, i el dèficit de llibertat d’expressió que pateix la nostra societat. I això és precisament el que volem denunciar amb aquesta Setmana per la Llibertat d’Expressió.

  Volem assenyalar que l’exposició “20 Portades de l’Última Hora”, que va romandre al Passeig del Born i Plaça Espanya fins fa dues setmanes, amb primeres planes de’n Franco i del Rei Juan Carlos, no va rebre cap tipus d’atac.

  Cal destacar també que una de les accions en el marc de la Setmana per la Llibertat d’Expressió, consistent a penjar llaços grocs, va ser boicotejada el matí següent. També expressam la nostra solidaritat amb les entitats Ca’n Alcover i STEI, que el mateix vespre de dimarts també varen rebre atacs vandàlics amb pintades, entre elles amenaces de mort. No es consideraria això delicte d’odi?

  És per això que exigim a tots els partits polítics i agents socials que condemnin els atacs soferts, i animam a tota la societat mallorquina a defensar la llibertat d’expressió. En aquest sentit, convocam una concentració per mostrar el rebuig als atacs soferts el proper dissabte 16 de juny a les 18.00h a la Plaça Espanya de Palma.

  La Llibertat d’Expressió s’exerceix expressant-se. La Llibertat s’aconsegueix actuant.
  No ens callaran!
  Els carrers seran sempre nostres!

  CDR Mallorca
  cdr.mallorca@autistici.org @CDR_Mallorca CDRsMallorca t.me/CDRMallorca


  Santiago Sierra: “És trist, però l’art a Espanya sempre ha sigut cortesà”