Venim a crear un curtcircuit, a rebel·lar-mos perquè existim. Des de la vida i per la vida. I volem que tu també hi siguis!! Electroorganitza’t! Electroafegeix-te! Llarga vida a l’Elèctrica!

Amb aquestes paraules concloïa, el passat dissabte 4 de maig, el pregó inaugural de l’Elèctrica Ateneu Popular, un nou espai autogestionat a Ciutat que ha obert les seves portes.

Aquest nou ateneu és un projecte ben jove: tan sols ha passat un mes i mig des que van començar a celebrar-se les seves primeres assemblees. Tot i això, l’Elèctrica ha arrencat amb una energia que no té aturall. En sis setmanes s’ha condicionat el local (situat a la planta baixa de l’històric edifici de Can Barceló, a la plaça de Quadrado), s’han constituït les primeres comissions de feina i s’ha organitzat una formidable festa d’inauguració que s’allargà durant tot el dia fins a pràcticament mitjanit.

Durant el matí, fins després de dinar, es van realitzar activitats infantils a la plaça.

La jornada començà ben aviat amb una sèrie d’activitats pensades per als infants just al bell mig de la plaça: jocs, pallassos, contacontes i malabars ompliren de colors i d’alegria l’entorn més proper de l’ateneu. Dins del mateix local es projectà en bucle fins a darrera hora de la nit el documental “Mi kerido puto barrio”, de V.C. López, en què diversos veïnats de la barriada reflexionen i comenten els canvis viscuts en els darrers anys. A més, durant tota la jornada d’inauguració les portes de l’ateneu foren obertes de bat a bat perquè tothom pogués conèixer el nou espai i fer-se’l una miqueta seu.

Cap al migdia es va procedir al txupinazo, amb la llegida del pregó i l’encesa de traques, que donaren el sus oficial a l’ateneu i a la festa d’inauguració. A continuació, va tenir lloc el recital poètic i la vermutada popular, tot amenitzant l’ambient fins a l’hora del dinar popular. Durant tot el dia, a més, hi hagué un taller de maquillatge i rifes populars.

Els concerts van tenir espai pels cantautors, grups de rock, heavy per finalitzar amb djs.

L’horabaixa va ser el moment dels diferents músics que col·laboraren amb el projecte i dotaren d’un tarannà d’allò més festiu la inauguració. Artistes com Txus Santana, Tomeu Quetgles, The Seeker, 12/14, Trau, DJ Viuda Reptiliana i Dj Wateke animaren la jornada fins al tancament de l’esdeveniment.

Després de la festa d’inauguració, l’Elèctrica es planteja, com a primer objectiu, omplir l’espai d’activitats i garantir la sostenibilitat econòmica del projecte. Les portes de l’ateneu estan obertes a tothom que vulgui participar-hi anant a les assemblees o proposant i organitzant activitats. També s’ha posat a disposició de tothom dues fórmules de contribució econòmica: fer-se sòcia de l’ateneu aportant una quota mensual o fer un donatiu a la campanya de micromecenatge que es va engegar fa unes setmanes.

Per altra banda, si voleu contactar amb l’ateneu o proposar activitats, podeu escriure a hola@electrica.cat

Tal com deia el pregó, “ens hem fet un electroracó al barri, al bell mig de Ciutat. Al cor de la metròpoli entre la gentrificació, hi som nosaltres. Hola!”

Fotogaleria de la jornada d’inauguració

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here