Ho feim, per entendre. Per, en sort, poder canviar-ho.

Quan ens vàrem presentar, vos dèiem que volíem explicar altres realitats, altres Mallorques. Les que ja coneixem bé i les que estan per descobrir. Les invisibles i les que ens expliquen mil i un pics. Per posar l’ull allà on ningú s’atura a mirar, encara que hi passi diàriament per davant. I si ho feim així, és per entendre aquestes realitats i amb una mica de sort, si s’escau, poder transformar-les.

Per això engegam un any més les màquines d’Aguait. Enguany tenim novetats. Avui vos podríem explicar que arriben noves seccions, dir-vos com les hem anomenades i amb quina periodicitat les podreu trobar. O també explicar-vos quines de les seccions que ja tenim volem consolidar i quins temes són els que ens fa més ganes tractar. Però tampoc és que sigui això ara el més important. O sí.

Volem mantenir un mitjà que posi en qüestió, que ens faci dubtar

Pose’m-ho en dubte. Pose’m-ho en dubte tot. Ara el que més ens interessa és qüestionar. Volem mantenir un mitjà que posi en qüestió, que ens faci dubtar (i, per tant, debatre i pensar) i que no ens mostri la realitat només d’un sol color. Volem un mitjà incisiu amb l’entorn, amb allò que l’envolta, i que assenyali quan sigui necessari, quan la mirada i l’observació no deixin lloc a dubtes per alçar la veu. Però també volem un mitjà que qüestioni, que et qüestioni, que interpel·li i et digui: mira, així és com ho veiem nosaltres, tu què en penses? Com ho veus tu? Això és sense dubtes el que volem.

Tot i els canvis a la web, en el fons i en les formes, o tot i haver incorporat noves veus a les columnes d’opinió o donar més espai a la il·lustració i la fotografia, el que volem deixar clar és que volem continuar fent periodisme. Volem fer, fer-vos i fer-nos preguntes. I, en la mesura del possible, anar aprenent i millorant la forma en què explicam les respostes que, creiem, anam trobant. Continuar cercant altres Mallorques. Aquelles que no es troben als mapes on s’hi serveixen els plats als restaurants. Les que s’amaguen darrere els plànols on des dels despatxos d’empreses i institucions que hi tracen més autopistes. Aquelles que arriben a les nostres costes, en creuer o en pastera. Volem explicar totes les mallorques possibles. I també, les impossibles.

Treballam per arribar a consolidar-nos i aconseguir més prest que tard formar un petit equip de treball 

Però en aquesta vida no tot són flors i violes, com podreu intuir, un periodisme així, ni ara ni mai ha estat bo de fer, de mantenir. Escrivim la realitat des de les trinxeres de la realitat, des de les aules, les oficines, en fi curros, i clar, la realitat sovint ens devora, ens esclafa i se’ns escapa. Treballam per arribar a consolidar-nos i aconseguir més prest que tard formar un petit equip de treball que pugui fer realitat tot això diàriament. Per això, i potser és dels canvis més significatius, de moment hem incorporat un sistema de donacions per tal que ens pogeu ajudar a créixer i en un futur pròxim hi haurà altres formules perquè ens ajudeu a finançar aquest projecte.

Així doncs, benvingudes, un any més, aquelles que no veis en Aguait un lloc on estar d’acord amb absolutament tot el que publicam, sinó un lloc on venir a intentar entendre una mica més el que ens envolta i afavorir així, amb una micona ja ens basta, a canviar les coses que tot i entendre-les ens és impossible d’acceptar-les.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here