Cas Corso, aquesta ha sigut la zona on s’han talat pins i tamarells. Ahir denunciava el col·lectiu Salvem Portocolom que, poc a poc i amb nocturnitat, s’han anat talant arbres que van ser plantats a la Tardor a la zona on hi ha un conflicte entre institucions, PortsIB i les veïnes de Felanitx.

A la zona, Ports de les Illes Balears té la intenció d’ampliar les seves infraestructures marítimes. L’ampliació consta d’un aparcament, una rampa d’avarament i un edifici, tot vora la costa.

La qüestió va ser tractada en una assemblea veïnal, convocada per el consistori felanitxer, el setembre passat. El projecte, que té el nom “Adequació de l’esplanada de sa Bassa Nova i execució de rampa d’avarada per part de Ports de les Illes Balears”, no va ser rebutjat amb rotunditat, encara que les veïnes vam mostrar-hi un rebuig total. L’equip de govern, Bloc-PSIB-Pi, va plantejar que estaven oberts a canvis, tot i així.

El projecte a la zona, en aquests moments, està aturat pendent d’informes ambientals i encara no s’han contestat les al·legacions que van ser presentades.

Salvem Portocolom, amb la col·laboració del GOB, Terraferida i Amics dels Closos de Can Gaià, va presentar al·legacions al projecte. Reclamen un estudi previ que contempli alternatives a la rampa d’encallada i, d’altra banda, que es restauri l’espai amb la retirada dels llots que hi ha pel dragatge de 2005. L’organització felanitxera, a més, no entenen que es vulgui fer un avarament d’embarcacions de fins un metre de profunditat en una zona on no existeix aquesta fondària. Pel que argumenten que pot ser una “tudada” de doblers.

Els arbres arrabassats a la zona van ser plantats el passat octubre, en una acció reivindicativa plantejada per la plataforma ecologista. Reivindicaren, així, la restauració de l’indret i la creació d’una zona verda per tal de dignificar-lo.

Ara, aquests arbres de poca edat, han sigut talats. Salvem Portocolom denuncia aquest fet i demana a la ciutadania felanitxera estar atenta a aquests tipus de fets per a poder denunciar-los.

El projecte a la zona, en aquests moments, està aturat pendent d’informes ambientals i encara no s’han contestat les al·legacions que van ser presentades. Fins ara, totes les parts en el conflicte (PortsIB, ajuntament i plataforma) han estat en contacte i han mantengut un diàleg i un debat. Ara ha aparegut un actor anònim, del qual, diu la Salvem Portoclom, es procurarà conèixer la seva identitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here