Projecció de la pel·licula LA FÁBRICA DE NADA (2017, Portugal, dirigida per Pedro Pinho)

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 28/04/2019
  6:00 pm - 9:00 pm

  Localització
  Ciutat - CNT Palma

  Categories No Categories


  Coneixes el cinema de crítica social portuguès?
  Si no ho coneixes ara tens una oportunitat:

  Diumenge 28 d’abril de 2019 a partir de les 18:00 hores, al local sindical de CNT

  Projecció de la pel·licula:

  -LA FÁBRICA DE NADA (2017, Portugal, dirigida per Pedro Pinho)

  L’esforç imprescindible per a seguir amb la màxima atenció les tres hores que dura “LA FÁBRICA DE NADA” val la pena, perquè aquesta pel·lícula portuguesa és una mina i ofereix a canvi de l’interès prestat la valuosa recompensa d’una visió complexa, densa i precisa de la situació de la classe treballadora a l’Europa actual.
  El model lusità que es presenta és equiparable al de d’altres països sacsejats per la deslocalització i la destrucció dels llocs de treball, i s’inspira en el cas real de l’empresa FATELEVA i la seva experiència d’autogestió entre 1975 i 2016, com a alternativa al tancament imposat per la central de la companyia multinacional d’ascensors OTIS.

  El contingut polític de l’obra és d’urgència i no admet discussió, però el que més sorprendrà el públic no avisat és el risc narratiu que assumeix el debutant Pedro Pinho, molt d’acord amb la tendència experimental que ve caracteritzant a la cinematografia portuguesa, i igual que Pedro Gomes en la seva trilogia de “As mile e uma noites” (2015) no tem al caos que genera l’absoluta llibertat creativa.

  En definitiva, una obra extrema, de fonamentada radicalitat en el fons, en les formes i fins i tot en la seva durada, tres hores, que emociona des de la seva absoluta coherència amb els seus postulats polítics anticapitalistes. Un treball apassionant.

  *** Avís: pel·lícula de 3 hores de durada ***

  Ho organitza: CNT Palma