Presentació a Llubí del monogràfic Tot Inclòs de 2017 i del projecte de documental

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 05/11/2017
  7:00 pm - 9:00 pm

  Localització
  Casal d'Entitats

  Categories No Categories


  Des del 2014 el monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes ha sortit cada estiu per tal de reflexionar sobre la naturalesa de l’activitat turística i com aquesta s’ha imposat en el nostre territori. Ara, seguim la gira de presentacions pels pobles de Mallorca del número d’enguany, portant ja més d’una desena de presentacions arreu de l’illa. Així, el diumenge dia 5 de novembre a la sala multifuncional del Casal d’Entitats de Llubí, a partir de les 19h, presentarem breument l’edició d’enguany de la mà del col·lectiu Es Fibló. A continuació, projectarem el teaser de promoció del projecte de documental que estam posant en marxa, així com la campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org que ja hem iniciat i que es troba en la seva segona fase després d’assolir el pressupost mínim necessari per poder posar en marxa el documental.

  Després, com sol ser habitual en les nostres presentacions, hi haurà una xerrada relacionada amb algun article que apareix al diari. Aquest pic ens acompanyarà la doctora en geografia Margalida Mestre Morey, i ens parlarà del seu article que versa sobre conversió de Mallorca en una ciutat-illa, en una gran metròpolis interconnectada.

  Tot Inclòs, és fruit del treball militant, de l’autogestió i l’autofinanciació. Amb la intenció de rompre la «Pax romana» entorn el turisme, des d’una perspectiva anticapitalista volem alertar de la situació d’emergència ecològica i social a la qual ens aboca el monocultiu turístic.

  En aquest número podràs trobar articles sobre la relació del lloguer turístic a Palma amb els desnonaments; sobre l’enèsim boom immobiliari; sobre la brutal extensió del lloguer vacacional; crítiques a la continuista política del Govern del Canvi; un article sobre la destrucció de Venècia com a ciutat, un avís dels aniquiladors efectes del turisme; articles sobre sostenibilitat i l’absoluta dependència exterior del model balear; reflexions sobre l’ecologisme, el progrés, l’agricultura ecològica i el reformisme polític; sobre la necessitat de posar límits a aquesta disbauxa; articles també que parlen de precarietat laboral i augment de les desigualtats socials: i, finalment un compendi de lluites contra la turistitizació a altres indrets: El Cabanyal, a València, Barcelona, Lisboa i la Ciutat de les Mallorques. A més, com en altres edicions, a les pàgines centrals desembafam o arrodonim, amb una infografia sobre la benvinguda insostenibilitat del turisme balear.