Enguany es celebra la sisena edició i des de la segona, la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca, es fa al Parc de Ses Veles. La seva forma circular i tenir tan a prop l’Ateneu Llibertari Estel Negre -per refugiar-se de condicions meteorològiques o auditives adverses- ha fet que aquest emplaçament sigui any rere any un punt de trobada entre llibreteres, distribuïdores i gent amb ganes d’adquirir paraules impreses a bon preu que els facin subvertir els límits del pensament.

Però la FLAMA és més que un cap de setmana on tornes a casa amb un parell -mallorquí- de volums més per ajuntar a la pila de llibres pendents de llegir. Des de la seva primera edició “els llibres són excuses” i la Fira, i sobretot les activitats que ofereix, serveixen al cap i a la fi de greixonera, que deixa ensumar -en paraules de l’organització- un “aroma que recorda a la reflexió, a la crítica, a les (auto)cures, als vincles i a la lluita. És l’aroma d’un espai on bullen les idees i els projectes.” Les firaires diuen que dins el menú d’aquest cap de setmana “Els ingredients clau d’enguany són els feminismes i el territori” i ho han trempat també amb altres “tan vitals com les arts escèniques, la música, els tallers i activitats per a les més menudes“ així que, si encara no has llegit el programa en un dels molts cartells multicolors que pots trobar pels carrers de Ciutat, segueix llegint que et desgranem el programa.

Divendres 21 de setembre

Després de la deguda presentació de la fira, que serà a les 18 h es durà a terme, a les 18.30 h, la primera xerrada de la FLAMA que porta el nom de: Stonewall: L’origen d’una revolta i serà a càrrec de l’Editorial Imperdible. En acabar i havent degustat el primer sopar a les 20.30 h -que serveixen per autogestionar l’esdeveniment podrem veure devers les 21.30 h una actuació de Clown d’Oh Félix anomenada “Felisa Me Muero & The Deseos”.

Dissabte 22 de setembre

El dia amb més activitats començarà a les 11 h amb Les peripècies del ContaconTrans a càrrec de Companyia La Lioparda Teatre a continuació, a les 11.30 h, es presentarà 12 historias ludditas: Oposició i sabotatge al progrés capitalista dins de l’estat espanyol a càrrec de l’autor.

Al cap vespre després de dinar a les 14 h i fer la digestió a les 17 h Brigitte Vassallo donarà la xerrada que ha anomenat “Cultura de la violació més enllà de la violació”. Per acabar la jornada hi haurà sopar a les 20.30 h i a les 21.30 h els concerts de Ravachulas (Petardeig polític marica) i Actitud (Cantautores de Madrid).

Diumenge 23 de septembre

El darrer dia arrancarà a les 12 h amb la xerrada “El paper de la no violència en el procés independentista” a càrrec de Peter Gerderloos. A les 14.00 h es farà el darrer dinar i a les 17.00 h la fira conclourà amb un debat anomenat “Terra de ningú. Perspectives feministes (i llibertàries) sobre la independència” per Betlem Cañizar i Núria Comerma.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here