L’Ateneu Popular d’Esporles ja és una realitat

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 01/12/2018
  Tot el dia

  Localització
  Ateneu Popular Esporles

  Categories No Categories


  A principis de 2017, un grup de persones del poble d’edats, trajectòries i sensibilitats diferents vàrem decidir crear un nou espai comunitari:  l’ Ateneu Popular d’Esporles (APE). Volem que l’APE esdevingui una eina dinamitzadora del teixit associatiu local i que impulsi la difusió de noves idees, el debat, el pensament crític, la mobilització social, la defensa del territori i moltes coses més. Tenim la ferma voluntat de transformar, superar i (re)construir la realitat que ens envolta.

  A l’APE ens organitzam des de l’horitzontalitat. L’assemblea és la nostra eina fonamental d’organització, presa de decisions, gestió i debat. Pel que fa a les activitats, realitzam xerrades, tallers, debats, concentracions, etc. Els nostres eixos principals de treball són el feminisme, l’habitatge, l’ecologisme i la mobilitat, l’espai públic, l’internacionalisme i els drets civils, però la inclusió de noves temàtiques només depèn dels interessos i les ganes de les persones que participen en el projecte.

  L’assemblea és la nostra eina fonamental d’organització, presa de decisions, gestió i debat.

  Durant el primer any i mig de vida hem realitzat múltiples activitats: concentracions de suport a Valtònyc i als presos polítics catalans, una taula rodona de debat sobre la nova llei de turisme, una xerrada sobre l’exclusió social de menors refugiats no acompanyats als països del nord de la Mediterrània, una exposició sobre la dona a l’anarquisme espanyol, una presentació d’una cooperativa de cotxes elèctrics compartits, etc.

  També volem explicar que ja disposam d’un local on vehicular les lluites trobar-nos, relacionar-nos, conèixe’ns i cooperar. I volem contar-vos que, després d’una llarga recerca immobiliària, ja tenim local! Aquest nou espai, situat al carrer del Canonge Joan Garau nº3A, permetrà impulsar iniciatives comunitàries de tot tipus i està obert a tothom que hi vulgui participar. Per exemple, des del passat mes d’octubre acollim a un nou grup de consum ecològic que s’ha format a Esporles. També s’ha creat un grup de treball sobre habitatge, ja que en el nostre municipi estam patint de manera molt directa les conseqüències de la turistització i el lloguer turístic amb una pujada exponencial dels preus dels lloguers d’habitatges, fins al punt, que es publicava en premsa fa només dues setmanes que a Esporles no es pot trobar cap lloguer per davall 1.200€/mes.

  disposam d’un local on vehicular les lluites trobar-nos, relacionar-nos, conèixe’ns i cooperar

  Per tal que aquest local i les activitats de l’APE siguin sostenibles, necessitam tenir una base social forta. L’APE vol ser una entitat autogestionada, així que la viabilitat financera del projecte dependrà fonamentalment de les contribucions econòmiques de les persones sòcies. Per això animam tothom amb esperit de lluita i reivindicatiu a participar de l’Ateneu, a fer-vos sòcies de l’APE, a participar en les seves activitats i contribuir així a la consolidació del projecte. Podeu seguir les nostres activitats a: Facebook: Ateneu Popular d’Esporles, Twitter (@ateneuesporles),

  No ens queda més que convidar-vos a venir a la festarra d’inauguració de l’Ateneu, el proper dissabte 01 de desembre, a partir de les16:30h de s’horabaixa i fins ben entrada la nit.


  📣 Dissabte dia 1 de desembre a partir de les 16.30h celebrarem la Festa d’Inauguració de l’Ateneu.

  Comptarem amb jocs cooperatius organitzats per Esplai La Cadernera d’Esporles, un taller de banderoles reivindicatives, connexió en directe amb Josep Valtonyc Grup de suport llibertat Valtonyc, concert amb Vao Com Tudo + PD sorpresa!

  👉🏿 Tendrem sopar i beure a preus populars!!

  Vos esperam ✊🏼