Concentracions en rebuig al pacte masclista PP-VOX-C’s i en solidaritat amb les companyes andaluses

  Mapa no disponible

  Data/Hora
  Date(s) - 15/01/2019
  7:00 pm - 9:00 pm

  Categories No Categories


  S’han convocat concentracions simultànies a les 19.00 h a diferents llocs de les Illes en rebuig al pacte masclista PP-VOX-C’S i en solidaritat amb les companyes andaluses.

  : Plaça del Parc

  : Plaça de l’Ajuntament

  : Plaça de

  : Plaça de l’Ajuntament

  : Plaça de la Constitució

  Comunicat de prensa realitzat per Feministes en Acció, fet públic el passat divendres:

  Des que el món és món, les dones hem estat discriminades, criminalitzades, assassinades, maltractades per una societat tradicional, patriarcal i amb actituds profundament masclistes, en la qual tot gira al voltant de l’home com a subjecte únic de dret.

  La Constitució Espanyola malgrat ser androcèntrica no va poder deixar de reclamar la igualtat de drets en el seu art.14, qüestió fonamental que hem de tenir present sobretot en moments com aquest en què es qüestionen els drets de les dones.

  La nostra lluita a les darreres dècades ens ha permès tenir una igualtat formal que es tradueix en legislacions que permeten l’ús d’anticonceptius i que emparen una interrupció de l’embaràs amb seguretat i dins del sistema públic de sanitat, en una llei que promou una major igualtat en alguns sectors, i sobretot hem aconseguit la promulgació de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. Si bé cal dir que encara queda molt de camí per fer, ja que exigim i continuarem exigint que les nostres vides no corrin perill, que la igualtat sigui real i efectiva en tots els àmbits de la societat i la desaparició total de les agressions, violacions o abusos sexuals.

  En aquest context ens trobem davant un rebrot del patriarcat amb actituds profundament masclistes. El més greu d’aquesta situació és la irrupció de partits de l’extrema dreta que proposen una intolerable reculada en els nostres drets que ens retorna a un passat franquista on la dona havia de ser submissa, esclava paridora al servei de l’home. Veim amb moltíssima preocupació aquestes propostes on la prevalença de l’home sobre la dona es presenta amb total desvergonyiment, utilitzant falsos arguments com que la violència de gènere no existeix i per tant cal derogar la citada Llei contra la Violència de Gènere, utilitzant el missatge de què s’oculta la violència de la dona contra l’home o usant dades que no són certes sobre les denúncies falses.

  Veim que l’extrema dreta, envalentida pels resultats de les eleccions a Andalusia, pretén dur endavant el seu programa electoral amb la complicitat de la dreta més rància que encara perviu en aquest país, utilitzant el xantatge i difonent missatges falsos a la ciutadania, perquè la Llei contra la Violència de Gènere que pretenen derogar amb 12 diputats autonòmics és una Llei orgànica d’àmbit estatal que va ser aprovada per unanimitat. Quant a les denúncies falses, les dades de la Fiscalia General d’Estat i del Consell General del Poder Judicial diuen que no passen del 0,01%. A més, equiparar la violència masclista amb la violència familiar, que té unes característiques molt diferenciades, és intentar negar una realitat que és aquí: 97 dones assassinades durant el 2018 i les dades sobre la violència masclista en els tres primers dies del 2019 que ens diuen que ja hi ha una dona assassinada, 7 denúncies per violació sexual i una dona apallissada per la seva ex-parella.

  Ens sembla intolerable que l’extrema dreta intenti imposar un discurs regressiu respecte a les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere que els partits conservadors, per liderar el govern a Andalusia, han assumit de bon grau. Aquesta estratègia ens deixa entreveure, sobretot en el partit del PP que ja s’ha inclinat per seguir el solc de l’extrema dreta, que les seves propostes en temes de gènere corren el perill de modificar-se, per tal d’aconseguir el govern autonòmic a Andalusia.

  Volem dir que estam en contra que es negociï amb els drets de dones, creim que des de tots els àmbits, des dels partits i dirigents polítics i des de la ciutadania en general, tant dones com homes, hem de visibilitzar el nostre rebuig al fet que es llevin drets a les dones, hem de proclamar que no ho tolerarem ni en serem còmplices.

  Des de Feministes en Acció apel·lam a la responsabilitat dels partits polítics, sobretot d’aquells que es diuen democràtics, per a què no negociïn ni pactin propostes que suposin una reculada de drets i reivindicam que “NI UNA PASSA ENRERE. TOT EL NOSTRE SUPORT A LES DONES ANDALUSES”.

  Lluitarem contra aquestes pretensions avançades per la ultra dreta que busquen desmuntar la normativa legal i les estructures de suport a les víctimes del terrorisme masclista assolides amb dècades de treball feminista: ELS NOSTRES DRETS NO ES TOQUEN.