Presentació “Cuerda De Presas” a càrrec dels seus autors

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 23/03/2018
  7:00 pm - 8:30 pm

  Localització
  Los oficios terrestres

  Categories No Categories


  Els relats que componen la novel·la gràfica “Cuerda De Presas” recreen la vida de les preses polítiques espanyoles durant els primers anys de la dictadura franquista.

  Cada historieta transcorre en una presó diferent (dels Corts a Barcelona a la presó de Vendes a Madrid, passant per moltes altres), component així un mosaic que denuncia les atrocitats de la repressió en la postguerra. Immerses en aquesta atmosfera asfixiant, les dones són el protagonista, i el dolor i la ràbia els únics sentiments permesos. Al llarg d’aquestes històries, i malgrat totes les imposicions imaginables, les preses recobren una a una les paraules que importen: les de l’afecte, l’amistat i la solidaritat.

  Jorge García i Fidel Martínez aposten per una reconstrucció decididament expressionista d’una època i un sofriment oblidats, tractant de retornar a aquells milers de presoneres la veu que, en aquell moment, els seus botxins van voler robar-los. Amb aquest àlbum, al seu torn, la historieta espanyola repara un deute històric i, al mateix temps, rememora les arestes més doloroses d’un passat poblat per famolencs, presos i morts. Una obra que para Felipe Hernández Cava, guionista i teòric sobre el còmic, es tracta de “un llibre portentós, del millor que ha donat mai la historieta espanyola”, tal com afirma en el pròleg.