Presentació del monogràfic Tot Inclòs i xerrada sobre la gentrificació turística a la Colònia de Sant Pere

  Mapa no disponible

  Data/Hora
  Date(s) - 22/09/2017
  8:00 pm - 10:00 pm

  Localització
  Centre Cultural. Colònia de Sant Pere.

  Categories No Categories


  Presentació a la Colònia de Sant Pere del monogràfic Tot Inclòs

  Xerrada a posteriori sobre la gentrificació turística a la Colònia.

  Des del 2014 el monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes ha sortit cada estiu per tal de reflexionar sobre la naturalesa de l’activitat turística i com aquesta s’ha imposat en el nostre territori. Ara, després de la primera i massiva presentació que es va fer a Palma el passat 30 de juny, i de les exitoses presentacions a Manacor, Pollença, Can Picafort, Porreres, Santanyí, Alcúdia i Felanitx, seguim la gira de presentacions pels pobles de Mallorca. Així, el dissabte dia 22 de setembre al Centre Cultural de la Colònia de Sant Pere, a partir de les 20h, presentarem breument l’edició d’enguany. A continuació, projectarem el teaser de promoció del projecte de documental que estam posant en marxa, així com la campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org que ja hem iniciat.

  Després, com sol ser habitual en les nostres presentacions, hi haurà una xerrada relacionada amb la localitat que acull la presentació. Aquest pic ens acompanyarà la geògrafa Maria Lluc Rusca Mestre, i ens parlarà sobre un estudi acadèmic que ha publicat recentment, en el que s’analitza la gentrificació turística a la Colònia de Sant Pere.

  Tot Inclòs, és fruit del treball militant, de l’autogestió i l’autofinanciació. Amb la intenció de rompre la «Pax romana» entorn el turisme, des d’una perspectiva anticapitalista volem alertar de la situació d’emergència ecològica i social a la qual ens aboca el monocultiu turístic.

  En aquest número podràs trobar articles sobre la relació del lloguer turístic a Palma amb els desnonaments; sobre l’enèsim boom immobiliari; sobre la brutal extensió del lloguer vacacional; crítiques a la continuista política del Govern del Canvi; un article sobre la destrucció de Venècia com a ciutat, un avís dels aniquiladors efectes del turisme; articles sobre sostenibilitat i l’absoluta dependència exterior del model balear; reflexions sobre l’ecologisme, el progrés, l’agricultura ecològica i el reformisme polític; sobre la necessitat de posar límits a aquesta disbauxa; articles també que parlen de precarietat laboral i augment de les desigualtats socials: i, finalment un compendi de lluites contra la turistitizació a altres indrets: El Cabanyal, a València, Barcelona, Lisboa i la Ciutat de les Mallorques. A més, com en altres edicions, a les pàgines centrals desembafam o arrodonim, amb una infografia sobre la benvinguda insostenibilitat del turisme balear.