Presentació a Eivissa del docu i del nou número del Tot Inclòs

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 18/11/2017
  12:00 am

  Localització
  Librería Papelería Sa Cultural

  Categories No Categories


  Des del 2014 el monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes ha sortit cada estiu per tal de reflexionar sobre la naturalesa de l’activitat turística i com aquesta s’ha imposat en el nostre territori. Després de realitzar una dotzena de presentacions de l’edició d’enguany a diverses localitats mallorquines, aquesta setmana el presentarem a Eivissa. Concretament, serà el dissabte 18 de novembre a les 11:00h a la llibreria Sa Cultural, a la ciutat d’Eivissa.

  A continuació de la presentació de la publicació, projectarem el teaser de promoció del projecte de documental que hem iniciat, i explicarem la campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org que està en marxa. Aquesta ha assolit el pressupost mínim necessari per tal de tirar endavant el documental i ara es troba en la segona fase per tal d’arribar al pressupost òptim.

  Finalment, tractarem d’obrir un debat entre el públic assistent per tal que es posi sobre la taula les implicacions actuals del monocultiu turístic a l’illa d’Eivissa.

  Tot Inclòs, és fruit del treball militant, de l’autogestió i l’autofinanciació. Amb la intenció de rompre la «Pax romana» entorn el turisme, des d’una perspectiva anticapitalista volem alertar de la situació d’emergència ecològica i social a la qual ens aboca el monocultiu turístic.

  En aquest número podràs trobar articles sobre la relació del lloguer turístic a Palma amb els desnonaments; sobre l’enèsim boom immobiliari; sobre la brutal extensió del lloguer vacacional; crítiques a la continuista política del Govern del Canvi; un article sobre la destrucció de Venècia com a ciutat, un avís dels aniquiladors efectes del turisme; articles sobre sostenibilitat i l’absoluta dependència exterior del model balear; reflexions sobre l’ecologisme, el progrés, l’agricultura ecològica i el reformisme polític; sobre la necessitat de posar límits a aquesta disbauxa; articles també que parlen de precarietat laboral i augment de les desigualtats socials: i, finalment un compendi de lluites contra la turistitizació a altres indrets: El Cabanyal, a València, Barcelona, Lisboa i la Ciutat de les Mallorques. A més, com en altres edicions, a les pàgines centrals desembafam o arrodonim, amb una infografia sobre la benvinguda insostenibilitat del turisme balear.