PINK RIOT FEST

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 15/03/2018
  7:00 pm - 11:30 pm

  Localització
  Centre Cultural Casa Planas

  Categories No Categories


  El centre de cultural i de creació Casa Planas impulsa un Micro Festival de recerca, acció i participació sobre gènere per abordar reflexions contemporànies i utilitzar la creació com a eina transversal de canvi social.

  Pink Riot és una proposta polièdrica que fa referència a les petites rebel·lions quotidianes en relació al Gender neutrality, una lluita diària cap a una anul·lació de les distincions de gènere.

  El projecte que abarca una exposició col·lectiva (Open Call), una taula d’investigació del feminisme i un concert en viu. Us convoquem el pròxim dia 15 de març per fer referència al dia de la dona (8 de març) però ho feim una setmana després per descalendaritzar les reflexions sobre el gènere i per dessaturar l’oferta cultural.

  Recordem que el feminisme és un conjunt heterogeni d’ideologies que tenen com a objectiu la igualtat de drets entre tots els éssers humans. El canvi cap a la igualtat resideix en la consciència, sensibilització i la integració de la diferència de forma normalitzada.

  La micropolítica es constitueix en una estratègia de resistència en poder no-violenta. Es lluita llavors en el micro, des de les accions diàries i quotidianes de dimensions individuals o formes col·lectives.

  La tercera ona del feminisme s’allunya de l’essencialisme dels primers feminismes i tendeix més a idees més postcolonialistes. La tercera ona supera les definicions del femení i estudia perspectives postcolonialistas sobre el gènere i la sexualitat. Incorpora múltiples corrents del feminisme amb components de la teoria queer, de l’antirracisme, l’ecofeminisme, la transsexualitat, maternitats i la visió positiva de la sexualitat, entre altres. El replantejament del feminisme de tercera ona es manifesta, per exemple, en que algunes feministes d’aquest corrent tenen una percepció positiva de la sexualitat femenina i han replantejat les postures davant el treball sexual o la pornografia de la segona ona del feminisme.

  Esdeveniment de facebook.

  PROGRAMA: