Concentració de suport a Open Arms a Palma

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 24/03/2018
  12:00 pm - 1:30 pm

  Localització
  Plaça de Cort

  Categories No Categories


  Les voluntàries i voluntaris de Proactiva Open Arms convoquen mobilitzacions enfront de les oficines de la Unió Europea a Espanya.

  El vaixell Open Arms i part de la seva tripulació porta retingut en Pozzallo (Itàlia) des del diumenge 18 de març, acusat per la fiscalia italiana d’afavorir la immigració clandestina i l’associació criminal.

  En poc més de 2 anys, centenars de persones de tots els llocs de l’estat espanyol, s’han embarcat en missions promogudes per l’ONG de salvament marítim Proactiva Open Arms. El seu objectiu, rescatar persones, que sense la presència de les seves embarcacions en aigües del Mediterrani, perden una de les poques oportunitats de sobreviure, una vegada s’embarquen en petits pots pneumàtics o de fusta.

  Centenars de voluntaris i voluntàries de Open Arms, persones que han participat en missions de rescat o en accions de sensibilització o manteniment de les embarcacions, han decidit convocar mobilitzacions aquest dissabte 24 de març a les 12h, enfront de les oficines de la Unió Europea o enfront dels ajuntaments de les ciutats que es puguin anar sumant a les concentracions.

  El lema de les concentracions és: RESCATAR PERSONES NO ÉS DELICTE, que tenen com a objectiu denunciar la retenció del vaixell Open Arms, de part de la seva tripulació i de la situació que poden sofrir milers de persones que, en el seu intent de fugir de guerres, persecució o pobresa, en el seu intent de buscar una vida, podrien perdre la vida en aigües del Mediterrani.

  Les voluntàries i voluntaris de Proactiva *Open *Arms, sabem de la importància d’estar prop de les costes de Líbia, allà on més es necessita un vaixell de rescat. Més de 100 periodistes ens han acompanyat en les missions i també ho saben, igual que les milers de persones que han donat el seu suport perquè l’organització seguís funcionant des dels seus inicis.

  Apel·lem a totes aquestes persones que saben que el dissabte serà un dia important per a la vida i per al futur d’una Europa que ha de començar a canviar les seves polítiques, de forma urgent i ha d’intervenir en la decisió de les institucions Italianes.

  Convoquem també a col·lectius, ajuntaments, sindicats, empreses, organitzacions de tot tipus, a convocar concentracions en més ciutats i a comunicar qualsevol acte de suport a aquesta causa a través del correu info@freeopenarms.org. Totes les accions i informacions es convocaran a través de la web www.freeopenarms.org

  Demanem als assistents a aquestes concentracions, que assisteixin a elles amb perruques blaves, en suport a nostres companys i companyes de tripulació, retinguts injustament a Itàlia.

  #freeopenarms #searescueisnotacrime #UErgüenza

  A la web www.freeopenarms.org s’aniran actualitzant dades d’aquesta campanya.
  + *info: 607596438 o info@freeopenarms.org