Qui som?

Aguait és un mitja nou, però val a dir que neix baix unes premisses i fonaments sòlids que a tenen un recorregut digne de ser mencionat. Des del 2011 que existeix a Mallorca un espai comunicatiu treballat per contrainfo.cat, comunicació des dels moviments socials per a entendre la realitat confrontant els discursos establerts pels grans mass media i difonent alternatives i accions que es plantegen a la nostra illa. Sempre, amb l’objectiu de fer d’aglutinador de les lluites i crear sinergies entre moviments. Amb Aguait feim una passa endavant, tot entenent que el cicle de lluita amb el que començà contrainfo.cat s’ha acabat. No defallim, pensam que és necessari un mitjà a Mallorca que expliqui les diferents iniciatives emancipadores, lògicament, en català.

Aquest canvi és el final d’un procés de debat intern que arrossegàvem des de fa anys. Necessitàvem mudar de pell, actualitzar-nos, no ens bastava ser l’altaveu dels moviments socials, ens sentim part d’aquest i volem ser un subjecte de canvi. La comunicació com l’entenem nosaltres és una eina més per a la transformació social.

El mitjà es vol distingir pel bon tractament de la informació, fent comunicació lliure d’interessos partidistes i econòmics.

Els continguts propis, decidits en assemblea, nodriran gairebé la totalitat de la web. Seguirem l’actualitat dels moviments socials i dels atacs a les nostres llibertats i territori, volem tenir la força per posar temes oblidats pels altres mitjans a l’agenda comunicativa. Volem difondre l’opinió, tant de persones enteses en temes concrets com i sobretot d’activistes de base o persones sense veu. Creim amb la necessitat de tractar alguns temes en profunditat, mitjançant reportatges, entrevistes, i potenciant la investigació. La investigació, tant d’empreses, abusos, i en definitiva aquelles informacions que lluiten per no sortir a la llum, és sense cap dubte una de les motivacions que ens han empès a fer aquest pas endavant. A més, parlarem de cultura, i tot el que l’envolta, doncs ja ho deia Montserrat Roig: “La cultura és l’opció més revolucionària a llarg termini”. Tot això acompanyat d’il·lustració i fotografia que ens ajudaran a fer que els continguts entrin pels ulls al màxim de persones possibles i diverses.

Tot i que la màxima expressió del mitjà serà -de moment- la web, Aguait, pretén no només comunicar, sinó promoure la sobirania comunicativa i vetllar per la llibertat d’expressió, per això s’organitzaran tallers, formacions i jornades, per aprendre col·lectivament.

Estigueu a l’aguait.