Qui som?

Aguait és un mitjà de comunicació nou però amb història: és hereu de contrainfo.cat -un projecte comunicatiu autogestionat que naixia i moria amb el cicle de lluites que encetà el 15M.

Ara, amb Aguait volem explicar des del periodisme reposat altres realitats, altres Mallorques. Ho feim organitzant-nos de forma horitzontal, assembleària i sense dependre econòmicament de ningú que no siguin les nostres lectores. Per això, els nostres principis i objectius estan molt allunyats dels de les grans empreses de comunicació, i no només en la nostra estructura, sinó també amb la nostra mirada. Posam l’ull allà on ningú s’atura a mirar, i on altres miren però callen per por a perdre els seus interessos; ens esforçam per exercitar una mirada pròpia, diferent. Enfoncam allò que sovint no és notícia i quan quelcom es converteix en un tema mediàtic, feim una finestreta des d’un punt contrari on poder aguaitar i tenir un altra perspectiva. Estam convençudes que no sols importa el que explicam sinó el COM ho explicam, per això, també volem ser un espai de formació obert; que serveixi tant a qui comença i a qui vol seguir millorant.

Creim que és necessari mantenir un mitjà que posi en qüestió, que et faci dubtar (i, per tant, debatre, reflexionar) i que no ens mostri la realitat sense matisos, ens agraden els grisos. Volem un mitjà incisiu amb l’entorn, amb allò que l’envolta, que assenyali quan sigui necessari, quan la mirada i la investigació no deixin lloc a dubtes per alçar la veu. Però també volem un mitjà que qüestioni, que et qüestioni, amb el que no sempre estiguis d’acord, un mitjà que t’interpel·li i que et digui: mira, així és com ho hem vist nosaltres, tu què en penses? Com ho veus?

Tot això ho feim per entendre i explicar una illa que no és mai d’un sol color, i amb una mica de sort, i si s’escau, afavorir a transformar-la. Volem ser el teu mitjà, t’apuntes?