Presentació a Sineu del monogràfic Tot Inclòs de 2017 i del projecte de documental

  Carregant mapa...

  Data/Hora
  Date(s) - 15/11/2017
  7:00 pm - 9:00 pm

  Localització
  Biblioteca Municipal Sineu

  Categories No Categories


  Des del 2014 el monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes ha sortit cada estiu per tal de reflexionar sobre la naturalesa de l’activitat turística i com aquesta s’ha imposat en el nostre territori. El dimecres dia 15 d’octubre a la Biblioteca Municipal de Sineu, a partir de les 19:00h, presentarem breument l’edició d’enguany.

  A continuació, projectarem el teaser de promoció del projecte de documental que hem iniciat, i explicarem la campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org que està en marxa. Aquesta ha assolit el pressupost mínim necessari per tal de tirar endavant el documental i ara es troba en la segona fase per tal d’arribar al pressupost òptim.

  Tot Inclòs, és fruit del treball militant, de l’autogestió i l’autofinanciació. Amb la intenció de rompre la «Pax romana» entorn el turisme, des d’una perspectiva anticapitalista volem alertar de la situació d’emergència ecològica i social a la qual ens aboca el monocultiu turístic.

  En aquest número podràs trobar articles sobre la relació del lloguer turístic a Palma amb els desnonaments; sobre l’enèsim boom immobiliari; sobre la brutal extensió del lloguer vacacional; crítiques a la continuista política del Govern del Canvi; un article sobre la destrucció de Venècia com a ciutat, un avís dels aniquiladors efectes del turisme; articles sobre sostenibilitat i l’absoluta dependència exterior del model balear; reflexions sobre l’ecologisme, el progrés, l’agricultura ecològica i el reformisme polític; sobre la necessitat de posar límits a aquesta disbauxa; articles també que parlen de precarietat laboral i augment de les desigualtats socials: i, finalment un compendi de lluites contra la turistitizació a altres indrets: El Cabanyal, a València, Barcelona, Lisboa i la Ciutat de les Mallorques. A més, com en altres edicions, a les pàgines centrals desembafam o arrodonim, amb una infografia sobre la benvinguda insostenibilitat del turisme balear.