De què parlam quan parlam d'Economia Social i Solidària? N'intentam fer un resum i definir-la per fer-nos-en una idea.
Segona entrega de l'especial sobre l'Economia Social i Solidària. Avui analitzam quina és la realitat de l'economia social i solidària (ESS) a les Illes.
Seguim amb l'especial sobre Economia Solidària. Agafam perspectiva històrica i examinam les arrels del cooperativisme a casa nostra. Com i quna arribaren aquestes idees a Mallorca?, i qui foren les persones i col·lectius que les impulsaren? Ens ho explica el Jordi Maíz, doctor en Història i membre de Calumnia Edicions​.
L’Economia Social i Solidària s’ha establert com una de les alternatives principals amb les quals qüestionar al sistema econòmic imperant. Aporta un marc d’acció i unes eines que ens permeten combatre les desigualtats que genera, però sense una perspectiva feminista aquesta lluita no serà efectiva. Publicat originalment en castellà per Gema Valencia a Pikara Magazine i traduït al català per Maria Francisca Marimon.
Ivàn Miró és sociòleg i un activista molt relacionat amb l'economia social i solidària. Parlam amb ell sobre què és l'ESS, també des del feminisme i les migrades, i quines eines tenim per canviar el nostre consum i el sistema productiu i reproductiu a les nostres ciutats.