Hotels Boutique de Palma són assenyalats com uns dels responsables de l’encariment dels lloguers

Aquesta matinada, el CDR de Canamunt ha realitzat una acció de protesta empaperant amb cartells diversos Hotels Boutique del barri de Canamunt de Palma, on es llegeix “Aquest hotel ens expulsa del barri. Go away. Conquerim sobiranies”, per tal de denunciar la presència d’aquest tipus d’establiments, que han esdevingut un dels fets que han propiciat la transformació del barri en un barri d’èlit amb el conseqüent encariment del preu de l’habitatge i l’expulsió progressiva de les seves veïnades, que es veuen obligades a marxar al no poder fer front a lloguers abusius.

L’acció està emmarcada en la línia de treball que ha iniciat recentment el CDR de Canamunt “I si totes ho decidim tot? Conquerim sobiranies”, mitjançant la qual es pretén posar sobre la taula la necessitat de guanyar i recuperar les sobiranies que ens han estat arrabassades per mor d’un capitalisme “que basa la seva reproducció en la despossessió del poble a una vida digna, en especial a les classes populars i treballadores”.

Concretament, l’acció duta a terme pretén sumar-se a la d’altres col·lectius que denuncien i treballen aquest conflicte que patim a Palma de mercantilització d’un dret  fonamental com és el dret a l’habitatge, que al barri de Canamunt pren unes dimensions especialment rellevants per les brutals conseqüències que hi té el turisme. Accedir a un habitatge s’ha convertit en un problema social de primer ordre. El problema de la pujada de lloguers ja vam explicar que s’ha estés com una taca d’oli per molts altres barris de Ciutat, en aquests moments la majoria de desnonaments són de lloguer i els preus han pujat de tal manera que a Pere Garau no trobam preus inferiors a 900 euros.

Aquesta acció es suma a la demanda que presentàren, el GOB, Terraferida, la Fed AAVV i Ciutat per a qui l’Habita (CxQH), a l’ajuntament de Palma per tal que no es concedeixi ni una plaça turítica més a Palma, amb les mateixes reivindicacions (el dret a un habitatge digne) en ple debat sobre la zonificació. Zonificació que realitzarà una empresa externa al consistori, tal com denuncià CxQH (qui avui realitza assemblea!). Per tal d’abordar la problemàtica de l’encariment dels lloguers l’assemblea veïnal ha convocat una jornada aquest dissabte anomenada “No marxam, ens organitzam, per uns lloguers justos”, en la que hi participarà el Sindicat de llogaters i la catedràtica Sònia Vives.

Amb aquesta acció i la campanya del CDR es planteja la necessitat de la recuperació de la sobirania residencial, “que passa necessàriament per la desmercantilització de l’accés a l’habitatge i per avançar cap a models que satisfacin plenament les necessitats residencials de la població, amb el fi últim de la seva acció comunitària, posant especial èmfasi en el fet social de residir-hi i d’habitar-lo”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here