aguait.cat

En profunditat i cultura

Des d'Aguait hem decidit centrar-nos en aquells continguts que puguin ser útils i interessants pels moviments socials. La varietat de temes i estils que es poden incloure aquí ens ha duit a debatre com podríem organitzar tot allò que volem mostrar.

Per una banda hi haurà la secció anomenada "En profunditat". En aquesta secció hi haurà tots aquells temes que puguin generar interès i que, tot i que potser no siguin d'estricta actualitat, mereixen una revisió més acurada i extensa. Un dels motius que ens duu a centrar-nos en articles així és potenciar la informació a més llarg termini, ja que creim que una de les principals mancances del panorama comunicatiu actual és l'exigència d'immediatesa que impedeix fer anàlisis més profundes o bé treure temes dels quals no se n'estiguin parlant. Per aquests motius, aquí hi podreu trobar tota classe de temàtiques però sempre tractades d'una manera que intentarà desmarcar-se de les maneres a les quals ens han avesat.

Una categoria nova serà la “Investigació”, integrada a “En profunditat”. Triarem temes que ens interessi prestar-li atenció i, amb temps, els treballarem per gratar i treure suc a tot aquest sistema podrit. Exprimirem les dades, les històries, per fer caure mites i ideals capitalistes suposats d’èxit . Ens emmarcarem en l’espai de Mallorca i farem un seguiment, sempre pausat. No ens interessarà la corrupció perquè sí, sinó anar més enllà i relacionar-la amb les realitats que vivim. La especulació és un tema que ens motiva indagar, sigui quin sigui el seu color polític.

Per altra banda, una de les categories que ens fa més ganes és la de "Cultura". Ja fa un parell d'anys que des de l'Anuari destacam la complicitat entre els sectors més culturals i els més combatius que s'ha materialitzat en accions, campanyes, exposicions... A més, vàrem reflexionar que d'ençà que el mitjà 40putes va tancar el bordell la informació relativa a la cultura local ha quedat bastant orfe. És per això que ens fa ganes donar-li un pes específic a la cultura més relacionada amb els moviments socials o amb moviments que han estat transversals a l'àmbit cultural i el polític com podria ser el DIY (Do It Yourself). És cert, emperò, que és un terreny on no hi tenim gaire experiència ja que suposa una novetat en front de contrainfo.cat i anirem passeta a passeta mirant de trobar quin nínxol informatiu interessa més cobrir, tant pel mitjà com per les activistes i artistes. En aquest sentit, qualsevol suggeriment, idea o col·laboració serà ben rebuda.